965 άλογα για την Puritalia Berlinetta!

3

Είθισται στην έκθεση της Γενεύης, πέρα από πλήθος concept μοντέλων, να ερχόμαστε σε επαφή και με μερικά αρκετά… εξεζητημένα μοντέλα. Όπως η Berlinetta της Puritalia η οποία αποδίδει 965 ίππους.

Τη μάρκα την είχαμε γνωρίσει παλιότερα με το 427 Roadster όπου μας είχε αφήσει μια γλυκιά επίγευση! Τώρα έρχεται με την κορωνίδα της, την Berlinetta, η οποία χάρη στο plugin υβριδικό σύστημα αποδίδει 965 ίππους και 1.248 Nm ροπής!

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η μοναδική Bugatti των 16,5 εκατ. ευρώ!

Αναλύοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Berlinetta βλέπουμε, ότι η καρδιά του σπορ μοντέλου είναι ένας 5λιτρος κινητήρας βενζίνης, διάταξης V με οχτώ κυλίνδρους, όπου αποδίδει 750 ίππους. Επιπρόσθετα, στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 215 ίππων κι έτσι συνδυαστικά αποδίδονται τα υψηλά νούμερα που αναφέραμε παραπάνω. Η μετάδοση της δύναμης γίνεται μέσω ενός 7ταχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ να έρχονται σε 2,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 332 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Έτσι είναι τα 420 χλμ./ώρα μέσα από την Bugatti Chiron (+video)

Το αμάξωμα της Βerlinetta είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και προσφέρει ιδανική κατανομή βάρους 50/50 ανάμεσα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Sport, Corsa και e-Power, όπου σε αυτή τη λειτουργία η Berlinetta μπορεί να κινηθεί για 20 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά, με την φόρτιση της μπαταρίας των 5,2 kWh να ολοκληρώνεται σε 3 ώρες.

Και για να ενισχυθεί ο σπάνιος χαρακτήρας του μοντέλου, η εταιρία αναφέρει πως κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο χέρι, με το καθένα να είναι παραμετροποιημένο ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη, όπου ο κάθε ευτυχής και τυχερός κάτοχος θα μπορεί να ελέγξει σχεδόν όλες τις λειτουργίες της Berlinetta μέσω μια εφαρμογής στο smartphone του.