Arcfox ECF: Ο Walter Da Silva έβαλε την πινελιά του!

Η Arcfox αποτελεί μια θυγατρική εταιρεία της κινέζικης BAIC, όπου στην έκθεση της Γενεύης μας παρουσίασε το concept ECF, το οποίο αποτελεί δημιουργία του Walter Da Silva.

Ο γνωστός σχεδιαστής, η πινελιά του οποίου υπάρχει σε μερικά από τα πλέον γνωστά μοντέλα που έχουμε δει στο αυτοκινητιστικό στερέωμα, είπε να ασχοληθεί και με την συγκεκριμένη εταιρεία κι έτσι το ECF αποκτά ένα σχεδιαστικό ενδιαφέρον.

Δείτε ακόμη: Συνεργασία BMW – Daimler για την αυτόνομη οδήγηση!

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι απλός, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις, αλλά παρόλα αυτά διαθέτει έναν δυναμισμό, ο οποίος τονίζεται ιδιαιτέρως από τις λεπτές γραμμές LED που εκτελούν χρέη φωτιστικών σωμάτων. Το ιδιαίτερο ECF κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος έχει αυτονομία 600 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Ντεμπούτο για το Skoda Vision iV των 306 ίππων στη Γενεύη

Περνώντας στο εσωτερικό τώρα, ξεχωρίζουν οι ψηφιακές οθόνες, αλλά και το ελλειπτικό τιμόνι. Το μεγάλο νέο όμως είναι πως το ECF ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός σταματάει να έχει την προσοχή του στο δρόμο και μπορεί π.χ. να ξεκουράζεται. Βέβαια το συγκεκριμένο επίπεδο απαιτεί σε κάτι απρόοπτο ο οδηγός να μπορεί να αναλάβει εκ νέου τον έλεγχο.

Get it on Google Play Download on the App Store