Αυτόνομο φορτηγό από την Isuzu

Στα μεθεόρτια της παρουσίασης του νέου D-Max, η Isuzu παρουσιάζει την οπτική της για τα φορτηγά του μέλλοντος με το πρωτότυπο FL IR.

Δείτε ακόμα: Αυτόνομο φορτηγό Ford «Μade in Turkey»

Όπως γίνεται ολοφάνερο από τις φωτογραφίες, το FL IR δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά φορτηγά. Το φουτουριστικό παρουσιαστικό, με τα φώτα LED, την γυαλιστερή μάσκα, το πολύ ψηλά τοποθετημένο σήμα της εταιρίας και το αναλογικά μικρό παρμπρίζ, μαζί με τις κάμερες αντί για καθρέπτες, φανερώνουν τους μελλοντικούς προσανατολισμούς της ιαπωνικής εταιρίας. Για το μικρό παρμπρίζ ειδικά, η εξήγηση είναι απλή: ο οδηγός εκτός του ότι θα έχει περιμετρικό έλεγχο του τράκτορα μέσω καμερών, δεν θα χρειάζεται να έχει τη συμμετοχικότητα του σήμερα. Κι αυτό γιατί το φορτηγό της Isuzu διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης κίνησης.

Για την ακρίβεια μπορεί να υποστηρίξει την λειτουργία της σύζευξης. Σε αυτή, δύο ή περισσότερα αυτόνομα φορτηγά μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να ρυθμίζουν τις παραμέτρους της κίνησής των (ταχύτητα, απόσταση κλπ). Η νταλίκα στην κεφαλή του κονβόι λειτουργεί ως αρχηγός, με τις υπόλοιπες να προσαρμόζονται στα δεδομένα της.

Διαβάστε επίσης: Με 43 χλμ./ώρα, Ι.Χ. εξαϋλώνεται από νταλίκα! (+video)

Πλάνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, ωστόσο οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως οι οθόνες κυριαρχούν και η καμπίνα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιταγές του καιρού.

Get it on Google Play Download on the App Store