Έρχεται SUV από την Tata βασισμένο σε Jaguar (+video)

Μπορεί η Tata να είναι γνωστή για το Nano, το μέχρι πρόσφατα φθηνότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, όμως οι Ινδοί έχουν πολύ μεγαλύτερο πρεστίζ από όσο τους αναγνωρίζει η πλειονότητα του κόσμου. Είναι η εταιρία που έβγαλε τις Jaguar και Land Rover από το φάσμα της χρεοκοπίας, ασχέτως που δεν χρησιμοποιεί την δυναμική τους για ίδια οφέλη. Ή τουλάχιστον, έτσι έπραττε ως τώρα.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η ινδική εταιρία ετοιμάζει ένα SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Jaguar E-Pace/Land Rover Discovery Sport/νέου Range Rover Evoque. Εμφανισιακά θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Η5Χ Concept που παρουσιάστηκε νωρίτερα στην χρονιά και θα διατίθεται στις αγορές που δραστηριοποιείται η Tata. Δηλαδή την Ινδία, την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες, όμως από την στιγμή που θα μοιράζεται την πλατφόρμα με τα προαναφερθέντα βρετανικά μοντέλα, αναμενόμενα να συμβεί το ίδιο και με τα κινητήρια σύνολα – τα βασικά diesel, δηλαδή.

Δείτε ακόμα: Άδοξο τέλος για το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Tόσο η Jaguar E-Pace, όσο και το Land Rover Discovery Sport εφοδιάζονται στην βάση της γκάμας με έναν 2.0λιτρο diesel της σειράς Ingenium,  σε απόδοση 150 και 180 ίππων. Η Jaguar διατίθεται και ως δικίνητη με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με το ινδικό SUV λογικά να την μιμείται στην βασική του έκδοση. Κατά πάσα πιθανότητα να διατίθεται και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 9 σχέσεων, τη στιγμή που η διτούρμπινη εκδοχή του κινητήρα με τα 240 άλογα φαντάζει όνειρο απατηλό (και πλήρως άκαιρο) για τον χαρακτήρα του 4×4 (και 4×2) της Tata.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο οικογενειακό ντίζελ;

Για το τέλος αφήσαμε το όνομα, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει δικαστική διαμάχη με την Toyota. Το Harrier, όπως βαφτίζουν οι Ινδοί το νέο τους μοντέλο, αποτελεί μέλος της γκάμας των Toyota που προορίζονται για την Ιαπωνία εδώ και 20 χρόνια. Από όταν παρουσιάστηκε το πρώτο Lexus RX, δηλαδή, όπως λανσάρεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Μένει να δούμε αν οι Ιάπωνες θα «κυνηγήσουν» τους Ινδούς ομολόγους τους.

Get it on Google Play Download on the App Store