Έρχεται τo πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SEAT

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της SEAT, θα φέρει το όνομα Mii Electric και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Όσλο της Νορβηγίας, που θεωρείται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Την τριπλέτα των ηλεκτρικών μίνι μοντέλων του Group, έπειτα από τα VW e-Up! και Skoda Citigo-e iV, συμπληρώνει το Mii Electric, το οποίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της περιοδείας «SEAT On Tour», με επισκέψεις επίσης σε Λίβερπουλ, Παρίσι και Μιλάνο.

Δείτε ακόμη: SEAT Tarraco με αισθητικές και μηχανικές βελτιώσεις

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mii Electric δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά, αλλά εικάζεται ότι θα χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανικό σύνολο με το Skoda Citigo-e iV. Όπερ μεθερμηνευόμενων, κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας 83 ίππων και 210 Νm ροπής, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 36,8 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου θα αγγίζει τα 268 χλμ., ενώ τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε 12,5 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα. Η εμπορική καριέρα του Mii Electric θα ξεκινήσει εντός του 2019, με το άνοιγμα των προ-παραγγελιών να γίνεται το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Η SEAT ετοιμάζει 6 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα

Όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, «Η προσβασιμότητα είναι μία από τις πιο σημαντικές αξίες της SEAT και το «SEAT on Tour» ενισχύει την προσφορά μας, φέρνοντας τις καινοτομίες μας σε σημαντικές αγορές για την εταιρεία μας. Πέρα από το Mii Electric που κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Όσλο, θα παρουσιάσουμε δυο ακόμα μοντέλα τα El-Born και το Cupra Formentor».

Get it on Google Play Download on the App Store