Έτοιμο το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών!

Θα έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό, η φράση «-τερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών» πάει κι έρχεται. Την αρχή έκανε το Koenigsegg Jesko, τα 482 χλμ./ώρα τελικής του οποίου το χρήζουν ως το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Πριν λίγες ημέρες ήταν η σειρά της Lotus με την Evija, να ισχυριστεί πως διαθέτει το ισχυρότερο τετράτροχο της Ιστορίας, χάρις στους 2.000 ίππους των 4 ηλεκτροκινητήρων.

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι τα 483 χλμ./ώρα από μέσα (+video)

Τώρα έρχεται η SSC να προστεθεί στο κλαμπ, με το Tuatara να στοχεύει στον θώκο της ταχύτητας και να διαθέτει πάνω από 300 μίλια/ώρα – ή τα προαναφερθέντα 482 χλμ./ώρα του Jesko. Οι Αμερικανοί δεν είναι ακριβείς με τις δηλώσεις τους, καθώς απλά υποστηρίζουν πως το νέο τους δημιούργημα ξεπερνά τα ανωτέρω ορόσημα. Δεδομένου, όμως, πως η προηγούμενη προσπάθειά τους (το Ultimate Aero) κρατούσε το αντίστοιχο ρεκόρ από το 2007 μέχρι το 2010, όταν η Bugatti Veyron Super Sport κατέρριψε τα 412.28 χλμ./ώρα του Aero.

Για τα μηχανικά μέρη του Tuatara, η πληροφόρηση είναι εξίσου φειδωλή. Ξέρουμε ότι ο κινητήρας είναι ένας twinturbo V8 5.9 λίτρων με απόδοση 1.750 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου. Επίσης ο συντελεστής οπισθέλκουσας βρίσκεται στο Cd 0,279 και η μετάδοση διαθέτει πολυάριθμα προγράμματα λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο ρεκόρ ειδικής απόδοσης από την Mercedes!

Περισσότερα νέα και αποκαλύψεις προσεχώς, καθώς η παράδοση του πρώτου Tuatara στον νέο του ιδιοκτήτη θα λειτουργήσει και ως επίσημη παρουσίαση του αμερικανικού «πυραύλου εδάφους-εδάφους»

Get it on Google Play Download on the App Store