Φανταστικά Fiat 500 Coupe και Spider

Το Fiat 500 είναι ένα εικονικό και ιδιαίτερα δημοφιλές μοντέλο για την ιταλική φίρμα, αφού το παλιό μοντέλο κατασκευάστηκε σε 3,9 εκατομμύρια αντίτυπα μεταξύ 1957 – 1975, ενώ το σύγχρονο Fiat 500 βρίσκεται ήδη στην παραγωγή εδώ και 11 χρόνια (από το 2007) και έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Διαβάστε και αυτό: Τέλος εποχής για το Fiat Punto

Η οικογένεια του σύγχρονου Fiat 500 απέκτησε μετέπειτα και άλλα μεγαλύτερα και πιο πρακτικά μέλη, όπως είναι το πολυχρηστικό 500L και το SUV 500X. Ωστόσο, στη μικρή κατηγορία όπου άλλοτε μεσουρανούσε το Punto δεν έχει πλέον εκπρόσωπο, καθώς το εν λόγω Fiat σταμάτησε πρόσφατα να παράγεται και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για αντικαταστάτη.

To Fiat 500 έχει λανσαριστεί όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του σε διάφορες ειδικές εκδόσεις, ενώ εκτός από το χάτσμπακ μοντέλο υπάρχει και το κάμπριο 500C. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer φαντάστηκε και σχεδίασε στο παρελθόν, πώς θα μπορούσαν να έμοιαζαν δύο ακόμα εκδόσεις του 500, το 500 Coupe και το 500 Spider. Άλλωστε η Fiat έχει παράδοση σε τέτοιου τύπου αμαξώματα και έχει δημιουργήσει άκρως ελκυστικά μοντέλα.

Διαβάστε και αυτό: 77 διπλοκάμπινα Fiat για τη ΔΕΗ

Στα πρωτότυπα αυτά ψηφιακά Fiat, ο σχεδιαστής υιοθέτησε στοιχεία από το παλιό Fiat 124 Spider και τη Barchetta, χρησιμοποιώντας ως βάση το 500. Ο συνδυασμός των απαλών καμπύλων επιφανειών, με τις ακμές, τα φουσκώματα στους θόλους των τροχών έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για αληθινά Fiat. Ωστόσο, δυστυχώς ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, καθώς τέτοιου τύπου οχήματα δεν φέρνουν πωλήσεις, εν αντιθέσει με τα SUV τα οποία έχουν κατακτήσει κάθε κατηγορία.

Get it on Google Play Download on the App Store