Η νέα κινεζική λιμουζίνα Hongqi H9 των 5,2 μέτρων!

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν σταματούν να παρουσιάζουν κάθε λογής νέα μοντέλα, από μικρά και φθηνά μέχρι πολυτελείς λιμουζίνες. Αυτή τη φορά, η μάρκα FAW Hongqi, η οποία είναι η παλαιότερη και πιο premium κινεζική μάρκα, αποκάλυψε το νέο μεγάλο σεντάν H9.

Δείτε ακόμη: Το πανάκριβο γερμανο-κινεζικό SUV των 165.000 ευρώ!

To Hongqi H9 με μήκος 5,2 μέτρα και μεταξόνιο πάνω από 3 μέτρα, τοποθετείται μεταξύ της Mercedes E-Class (4,9 μ.) και της Mercedes-Maybach S-Class (5,5 μ.). Παράλληλα, δεν λείπουν και ομοιότητες του Hongqi H9 με τη Maybach στη διχρωμία του αμαξώματος. Στο εμπρός τμήμα του κυριαρχεί η τεράστια μάσκα, καθώς και τα LED που υπάρχουν γύρω από αυτή και ενώνονται με τα φωτιστικά σώματα. Αντίστοιχα και πίσω ξεχωρίζουν τα κόκκινα LED από άκρη σε άκρη. Το πληθωρικό κινεζικό μεγάλο αυτοκίνητο πατάει σε 20άρες ζάντες.

Δείτε ακόμη: Θα αγοράζατε κινεζικό αυτοκίνητο;

Στο… φαντασμαγορικό εσωτερικό, οι περισσότερες επιφάνειες είναι επενδυμένες με δέρμα (ταμπλό, κονσόλα, πόρτες) και με κρυφό LED φωτισμό. Στο ταμπλό υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, μία στον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πολυμέσων. Υψηλές ανέσεις απολαμβάνουν και οι δύο πίσω επιβάτες στα ισάριθμα ανεξάρτητα καθίσματα. Αυτά περιλαμβάνουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις, θέρμανση και αερισμό. Πρόσθετα υπάρχουν πανοραμική ηλιοροφή, σύστημα ιονισμού και αρωματισμού της καμπίνας, οθόνες για τους πίσω επιβάτες, θύρες USB κ.α.

Δείτε ακόμη: Το νέο μικρομεσαίο κινεζικό SUV των 11.900 ευρώ

Για την κίνηση του Hongqi H9 υπάρχουν δύο turbo μηχανικά σύνολα βενζίνης. Ο μικρότερος είναι 2.0 λτ. 4κύλινδρος με απόδοση 252 ίππων και 380 Nm ροπής και ο μεγαλύτερος είναι 3.0 λτ. V6 με 272 ίππους και 400 Nm ροπής. Με το ισχυρότερο μοτέρ, το H9 επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δλ. Αμφότερα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, η κίνηση μεταδίδεται πίσω, ενώ προαιρετικά υπάρχει και αερανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store