Νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα κατεχόμενα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το κοντινό μέλλον της αυτοκίνησης και εκτός από τις μεγάλες και γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες που παρουσιάζουν και αναπτύσσουν τα νέα μοντέλα τους, υπάρχουν και κάποιες άγνωστες ή νεοσυσταθείσες μάρκες που αποκαλύπτουν τις προτάσεις τους.

Δείτε ακόμη: Δυνατά και οικονομικά μικρά αυτοκίνητα βενζίνης

Μία από αυτές είναι και η Gunsel από τα κατεχόμενα, η οποία εξέλιξε το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το Gunsel Model 1 (η ονομασία του προέρχεται από το δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της μάρκας, τον Σουάτ Γκιουνσέλ). Η μονάδα παραγωγής της Gunsel θα πραγματοποιεί όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του μοντέλου, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, έως την κατασκευή και την εμπορία του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gunsel, το Model 1 θα μπορεί να διανύσει με μια πλήρη φόρτιση μέχρι 350 χιλιόμετρα, το κόστος ανά 100 χιλιόμετρα θα είναι περίπου 5 Τούρκικες λίρες (0,9 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) και η φόρτιση θα γίνεται μέσω ταχυφορτιστή σε μισή ώρα. Το Gunsel Model 1 θα κατασκευάζεται από αλουμίνιο και πλαστικό, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντική μείωση βάρους στο τετραθέσιο κόμπακτ αμάξωμά του.

Δείτε ακόμη: Τα best seller αυτοκίνητα στην Ελλάδα το 2018

Όσον αφορά την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, αυτή θα είναι 102 ίπποι και στόχος είναι να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δευτερόλεπτα. Επίσης, θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ενώ ο προμηθευτής των μπαταριών υπόσχεται ότι οι συσσωρευτές θα κρατούν πάνω από το 90% της χωρητικότητάς τους ύστερα από 500.000 χιλιόμετρα. Αρχικά θα κατασκευαστούν 1.000 τέτοια οχήματα για πελάτες στα κατεχόμενα όπου θα εγκατασταθεί δίκτυο φόρτισης κάθε 30 χιλιόμετρα, ενώ αργότερα θα εξαχθεί σε όλο τον κόσμο.

Get it on Google Play Download on the App Store