«Στα πράσα» το νέο Audi SQ8

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο μέρες από την επίσημη παρουσίαση του Q8, της νέας ναυαρχίδας της Audi στην γκάμα των SUV της. Η «γρήγορη» έκδοση φαίνεται πως «ζήλεψε» και αποκαλύφθηκε στον φωτογραφικό φακό με ελάχιστο καμουφλάζ, σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο ντεμπούτο της.

Το SQ8 οπτικά δεν διαφέρει σε σχέση με ένα Q8 TDI, εξοπλισμένο με το πακέτο S Line: ίδιος προφυλακτήρας με ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, η κλασική μάσκα σε σχήμα οκτάγωνου, ταυτόσημες πλευρικές ποδιές και παρόμοιο σχέδιο για τις ζάντες αλουμινίου των 22 ιντσών. Οι προσεκτικοί θα παρατηρήσουν ίσως την μοναδική διαφοροποίηση στο πίσω μέρος, με τον προφυλακτήρα να φιλοξενεί μεγαλύτερο διαχύτη και, φυσικά, τέσσερις απολήξεις για την εξάτμιση.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Audi Q8

Εξίσου παρατηρητικός θα πρέπει να είναι κανείς για να αναγνωρίσει τα κεραμικά δισκόφρενα πίσω από τους θεόρατους τροχούς, αλλά και τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος για το βασικό setting της αερανάρτησης. Με αυτή στη χαμηλότερη δυνατή θέση το SQ8 δεν θυμίζει ιδιαίτερα SUV, αλλά περισσότερο ένα πολύ μεγάλο αυτοκίνητο ενός όγκου με τεράστιους τροχούς.

Κάτω από το επιβλητικό αμάξωμα του Audi SQ8 εικάζεται ότι κίνηση δίνει ο 4.0λιτρος V8 τουρμποντίζελ του SQ7. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ούτε έχουν διαρρεύσει νούμερα, αλλά εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα χρησιμοποιηθούν οι δύο υπερσυμπιεστές και ο ηλεκτρικός συμπιεστής, που στο SQ7 παράγουν 435 ίππους και 900 Nm ροπής. Στην προκειμένη περίπτωση είναι πιθανό η απόδοση να ανέβει στα 450 άλογα, καθώς το Q8 πλασάρεται ως ξεκάθαρα πιο σπορ μοντέλο σε σχέση με το Q7, ενώ θα χρειαστεί να «γεφυρώσει» και την διαφορά ιπποδύναμης με το επερχόμενο RS Q8 των 600 ίππων. Αυτά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Audi RS5 έτοιμο να σε κατασπαράξει (+video)

Επειδή, όμως, το ντίζελ δεν χαίρει της ίδιας εκτίμησης σε όλες τις μεριές του κόσμου, η Audi θα προσφέρει το SQ8 στις αγορές της Ασίας (κυρίως της Κίνας, δηλαδή) και των Η.Π.Α. με τον TFSI των 2.9 λίτρων και 450 ίππων, που τοποθετεί στα Audi RS 4 και RS 5.

Η επίσημη παρουσίαση του SQ8 αναμένεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την διάθεση να ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store