To απόλυτο Honda παντός εδάφους!

Η έκθεση βελτιωμένων αυτοκίνητων SEMA λογίζεται ως η Μέκκα του tuning. Λογικό κι αναμενόμενο οι εταιρίες να αφήνουν την φαντασία τους να οργιάζει και να υλοποιούν τα πιο τρελά τους σενάρια, για μοντέλα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα βλέπαμε ποτέ να βγαίνουν από τα εργοστάσια τους. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα πάντως, πιστεύουμε ότι η Honda «το τερμάτισε».

Δείτε ακόμα: Όταν η Toyota βελτιώνει το νέο Corolla

To δημιούργημα που χαζεύουμε στις φωτογραφίες είναι κατά βάση ένα Ridgeline, το αγροτικό της ιαπωνικής εταιρίας για την αγορά των Η.Π.Α. Το εν λόγω μοντέλο, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά pickup και θεωρείται από τους Αμερικανούς ως το πιο premium που μπορεί να αγοράσει κανείς στην «Χώρα των ευκαιριών» (συμπεριλαμβανομένων κάποιων πανάκριβων Lincoln και Cadillac). Η Honda επέλεξε να αποτινάξει κάθε είδος πολυτέλειας και άνεσης από το Ridgeline, ώστε να το συνδυάσει με μια «γουρούνα» της και το Civic Type R προκειμένου να κατασκευάσει το απόλυτο όχημα παντός εδάφους.

Το πάτωμα, ο κινητήρας και η μετάδοση προέρχονται από το Ridgeline, οπότε το Open Air Vehicle (όπως ονομάζεται η άποψη των Ιαπώνων για τα οχήματα στο στυλ Mad Max) έχει κάτω από το «πολεμικό» του αμάξωμα τον 3.5 V6 Earth Dreams των 280 ίππων και το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης Intelligent VTM-4, τα οποία συνδυάζονται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει την «δωρεά οργάνων» το Pioneer 1000, το All Terrain Vehicle από την μοτοσυκλετική γκάμα της Honda. Οι πόρτες, το τιμόνι και οι επενδύσεις στο εσωτερικό προέρχονται από την «γουρούνα», ενώ τα τέσσερα ξεχωριστά μπάκετ καθίσματα είναι προσφορά του Civic Type R.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται μοναδικό κεντρομήχανο και V8 Honda Integra!

Δυστυχώς το Open Air Vehicle δεν θα προχωρήσει πέρα από το στάδιο του μοναδικού πρωτοτύπου, αλλά έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπουμε το πού μπορεί να φτάσει η εφευρετικότητα και η φαντασία των μηχανικών.

Get it on Google Play Download on the App Store