Το Hummer επιστρέφει πιο κτηνώδες από ποτέ!

Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά Hummer κατά καιρούς, Το -δημοφιλές στους κύκλους της ραπ μουσικής- Η2, το «μικρό» Η3 που προσπάθησε να πλασαριστεί ως ένα κανονικό SUV, το ίδιο μοντέλο σε έκδοση pick up. Hummer, όμως, είναι ένα!

Το εκπολιτισμένο Humvee, ονόματι Η1, που έγινε πραγματικότητα χάρις στην επίμονη απαίτηση του «Εξολοθρευτή» Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, για μια έκδοση του στρατιωτικού οχήματος που θα μπορούσε να κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Μία εταιρία στο Κάνσας ανέλαβε να αναβιώσει το Η1, κάνοντάς το πιο σύγχρονο και δυνατό από ποτέ.

Δείτε ακόμα: Νέο στρατιωτικό Lada buggy για τη ρώσικη Εθνοφρουρά

Η Mil-Spec Automotive (MSA) πήρε το σασί του πρώτου Η1, το «έγδυσε» και ξεκίνησε την κατασκευή του Launch Edition H1 ουσιαστικά από το μηδέν. Η εμφάνιση είναι «σκληροπυρηνική» και πιστή στις επιταγές του πρωτότυπου, με τον μουσαμά για οροφή, τις τεράστιες «σιδεριές» στους προφυλακτήρες και τον «εργάτη» μπροστά, τα φαρδιά τρακτερωτά ελαστικά, αλλά και την ρεζέρβα στην «σκαλωσιά» πάνω από το πορτμπαγκάζ.

Κάτω από το λουκ-«Καταιγίδα της Ερήμου» κρύβεται η υποδομή για να υποστηρίξει το εντυπωσιακό παράστημα. Το Launch Edition H1 παίρνει κίνηση από έναν V8 τουρμποντίζελ 6.6 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής! Το κιβώτιο που αναλαμβάνει να διαχειριστεί αυτό το  «μπαράζ» ροπής είναι ένα αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ ο άξονας μετάδοσης είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις προδιαγραφές φορτηγού. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη εμπρός-πίσω, το σύστημα εξαγωγής έχει θερμική επίστρωση, το πάτωμα και το μηχανοστάσιο κεραμική επίστρωση, ενώ οι προστατευτικές ποδιές είναι κατασκευασμένες από χάλυβα υψηλής αντοχής.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό το νέο όχημα στρατού των Η.Π.Α.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το θεόρατο τούνελ μετάδοσης, ενώ δεν λείπουν τα δερμάτινα καθίσματα και το ηχοσύστημα.

Για την κατασκευή του νέου Hummer η MSA απαιτεί την εκταμίευση τουλάχιστον 220.000 δολαρίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο κόστος το Η1 που απαιτείται ως βάση για την δημιουργία του Launch Edition.

Get it on Google Play Download on the App Store