To Jeep Wrangler pick up πιάστηκε «επ’ αυτοφόρω»

To νέο Jeep Wrangler παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, όμως οι Αμερικανοί δεν είπαν την τελευταία τους λέξη αναφορικά με τις εκδόσεις.

Η pick up εκδοχή του ιστορικού off roader τυγχάνει εντυπωσιακής αποδοχής από το αγοραστικό κοινό, οπότε η νέα της γενιά εξελίσσεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Το έντονα καμουφλαρισμένο «μουλάρι» συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό, πέριξ των εγκαταστάσεων της Chrysler στο Τολέδο του Οχάιο. Από τις πρώτες αυτές εικόνες, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για ένα τεράστιο pick up, πλήρως εναρμονισμένο με τις επιταγές των Αμερικανών, αλλά και με τις αναλογίες της προηγούμενης γενιάς.

Δείτε ακόμα: Νέο Jeep Renegade με 3κύλινδρο μοτέρ 1.0 λίτρου!

Το Scrambler, όπως ονομάζεται, βασίζεται στο πάτωμα της 5θυρου Wrangler Unlimited και αναμένεται να αγγίζει -ή και να ξεπερνάει- τα 5 μέτρα σε μήκος. Η καμπίνα του θα είναι πλήρως λειτουργική και ευρύχωρη για 5 επιβάτες, ενώ το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας θα κυμαίνεται στα υψηλά κλιμάκια της κατηγορίας των pick ups.

Εκεί που θα διαφέρει από τον ανταγωνισμό, ίσως και από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον δρόμο, είναι η οροφή. Βάσει των φωτογραφιών -και, κυρίως, των πληροφοριών από την Jeep- το Scrambler θα διατίθεται σε μορφή open top, με μια υφασμάτινη οροφή δηλαδή που θα μπορεί να αφαιρεθεί, δίνοντας στο «αγροτικό» Wrangler μια πολύ δυνατή αύρα από κάμπριο!

Διαβάστε επίσης: Το νέο Suzuki Jimny πιάστηκε στα… πράσα

Κάτω από το καπό ο μόνος επιβεβαιωμένος κινητήρας είναι ο V6 Pentastar των 3.6 λίτρων, με απόδοση 285 ίππων. Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται, πάντως, και τα άλλα δύο μοτέρ του Wrangler. Ο νέος 2.0λιτρος υπερτροφοδοτούμενος των 270 ίππων, που έχει ισχυρούς δεσμούς με το αντίστοιχο σύνολο της Alfa Romeo Giulia, και ο 3.0λιτρος V6 EcoDiesel των 260 ίππων. Αρχικά η μετάδοση θα είναι κοινή, με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο να μπαίνει παντού. Στη συνέχεια, δεν αποκλείεται να διατεθεί κι ένα 6τάχυτο χειροκίνητο, κυρίως συνδυαστικά με τον 2.0λιτρο τούρμπο.

Get it on Google Play Download on the App Store