Το νέο κινεζικό 4×4 pickup F40 των 17.960 ευρώ

Το όνομα «F40» συνειρμικά οδηγεί στη θρυλική Ferrari F40, ωστόσο πλέον χρησιμοποιείται και σε ένα νέο «τζιπάκι» από την κίνα, το Beijing F40. Να υπενθυμίσουμε ότι η Beijing ανήκει στην BAIC, η οποία κατασκευάζει και μοντέλα των εταιρειών Hyundai και Mercedes για την τοπική αγορά.

Δείτε ακόμη: Το νέο κινεζικό μεσαίο κουπέ SUV των 15.600 ευρώ

Βασισμένο στο BJ40, το F40 παρουσιάζει ορισμένες σχεδιαστικές αλλαγές, ωστόσο η βασική διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Εκεί η δεύτερη σειρά των καθισμάτων έχει αφαιρεθεί και έχει δημιουργηθεί ένας χώρος φόρτωσης, όπως είναι στα pickup. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί μπάρες ασφαλείας και η καρότσα έχει επενδυθεί πλήρως για την προστασία από τα χτυπήματα και τις γρατσουνιές. Επιπλέον, το μήκους 4.350 χλστ. F40 διαθέτει νίκελ μάσκα, ενώ σίγουρα θυμίζει αρκετά το Jeep Wrangler.

Στο εσωτερικό (και αυτό παραπέμπει στο Wrangler) ο σχεδιασμός ακολουθεί την εκτός δρόμου αισθητική του αμαξώματος. Η μόνη αλλαγή σε σχέση με το BJ40 είναι στις υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων αντί του συνθετικού δέρματος.

Δείτε ακόμη: Πως η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε την αγορά αυτοκινήτου;

Στο βασισμένο σε πλαίσιο τύπου σκάλας F40, έχουν γίνει αλλαγές και στις αναρτήσεις. Στην εμπρός ανεξάρτητη ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια τοποθετήθηκαν ελατήρια αντί ράβδοι στρέψης, όπως και στην πίσω. Την κίνηση του Beijing F40 αναλαμβάνει ένα δυνατό τούρμπο μηχανικό σύνολο βενζίνης 2.3 λτ. (προερχόμενο από το Saab 9-5) ισχύος 231 ίππων και 344 Nm ροπής συνδυασμένο με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Aisin. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει και η επιλογή των κοντών σχέσεων, μέσω του σχετικού επιλογέα.

Όσον αφορά την τιμή του, αυτή ξεκινά από 19.780 δολάρια, δηλαδή από 17.960 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Γιατί έχει «ψεύτικη» κολώνα το Land Rover Defender;

Get it on Google Play Download on the App Store