Το πάμφθηνο ηλεκτρικό όχημα των 4.500 ευρώ

Τα ηλεκτρικά και τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα (hybrid, plug-in hybrid) αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης και συνεχώς παρουσιάζονται καινούργια μοντέλα, διαφόρων μαρκών, κατηγοριών και τιμών. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματά τους είναι η υψηλή τους τιμή, η οποία διαφέρει αρκετά από εκείνη ενός με θερμικό κινητήρα, κυρίως βενζίνης.

Δείτε ακόμη: Νέα ηλεκτρικά smart EQ fortwo και forfour με πολλές αλλαγές

Στην Κίνα όμως, όπου γίνεται όλη σχεδόν η παραγωγή των μπαταριών και για τα αυτοκίνητα, υπάρχουν και κάποια οχήματα που είναι πάρα πολύ φθηνά. Όπως το εικονιζόμενο minivan Changhe EV2, προερχόμενο από τον όμιλο BAIC (συνεργάζεται και με τις μάρκες Chrysler, Jeep, GM, Hyundai και Mercedes).

Το Changhe EV2 βασίζεται στο πρώτης γενιάς Suzuki Wagon R (κατασκευάστηκε μεταξύ 1993-1998). Στο μήκους 3,4 μ., πλάτους 1,58 μ. και ύψους 1,7 μ. αμάξωμά του, τα πίσω παράθυρα έχουν καλυφθεί από λαμαρίνα, λόγω του ότι είναι van.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικό crossover 306 ίππων από την CUPRA

Φυσικά οι κινητήρες βενζίνης που τροφοδοτούσαν το παλιό Suzuki, έχουν αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 18 ίππων και 80 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 80 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχουν δύο επιλογές μπαταριών, χωρητικότητας 8 kWh και 10 kWh. Η πιο μεγάλη προσφέρει αυτονομία έως 100 χιλιόμετρα.

Στην Κίνα, οι τιμές του Changhe EV2 κυμαίνονται μεταξύ 4.500 και 5.200 ευρώ, ανάλογα την έκδοση. Ίσως να είχε ενδιαφέρον ένα τέτοιο όχημα για μεταφορές σε μικρά νησιά, αρκεί βεβαίως να πωλούνταν σε αυτές τις τιμές.

Δείτε ακόμη: Το ιστορικό VW Beetle επιστρέφει σαν ηλεκτρικό;

Get it on Google Play Download on the App Store