14χρονη βάζει τέλος στα «τυφλά σημεία»! (+video)

Ένα χρόνιο πρόβλημα των αυτοκινήτων, είτε παλαιότερων, είτε νέων, είναι τα τυφλά σημεία από τις εμπρός κολώνες (οι οποίες στα σύγχρονα μοντέλα είναι αρκετά παχιές για λόγους ασφαλείας) όπου ο οδηγός έχει μικρή ή καμία οπτική επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο, όντας έτσι ένας λόγος για τον οποίο έχουν προκληθεί κατά καιρούς αρκετά ατυχήματα.

Οι εταιρείες έχουν αναπτύξει την τεχνολογία Blind Spot Detection, όπου φωτεινές ενδείξεις στον εκάστοτε καθρέπτη πληροφορούν τον οδηγό ότι υπάρχει κάτι σε σημείο που δεν μπορεί να δει από τον πλαϊνό του καθρέπτη, αλλά δεν υπάρχει μια αντίστοιχη τεχνολογία για τα τυφλά σημεία που προκύπτουν από τις εμπρός κολώνες.

Δείτε ακόμα: Νέο Renault Clio με avant-garde τεχνολογία! (+videos)

Αυτό ακριβώς το σημαντικό πρόβλημα έλυσε μια 14χρονη, ονόματι Alaina Gassler, ουσιαστικά με μια κάμερα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Broadcom Masters (Μαθηματικά, Εφαρμοσμένη Επιστήμη, Τεχνολογία και Μηχανική για Ανερχόμενα Αστέρια) για παιδιά Γυμνασίου της Εταιρείας Επιστημών. Η Alaina, ονόμασε την εφεύρεση – project της, «Βελτίωση της Ασφάλειας Αυτοκινήτου με την αφαίρεση των τυφλών σημείων» την οποία και μας εξηγεί: «Τοποθέτησα μια κάμερα έξω ακριβώς από τις εμπρός κολώνες του αυτοκίνητου, η οποία στέλνει το βίντεο σε έναν προβολέα που προβάλλει την εικόνα στο εσωτερικό τους. Έτσι, τίποτε δεν περιορίζει την ορατότητα του οδηγού, όπου απρόσκοπτα μπορεί να ελέγχει περιμετρικά το χώρο γύρω του».

Διαβάστε επίσης: Αμερικανοί: «Ανούσιες οι κάμερες αντί για καθρέπτες»

Παρατηρώντας και το video, η τεχνολογία της Alaina κάνει σαν αόρατες τις κολόνες του αυτοκινήτου. Για την υλοποίηση του project της, έχει χρησιμοποιήσει μια action camera, έναν προτζέκτορα, καθώς και 3D τυπωμένα υλικά που προβάλλουν την live εικόνα της κάμερας από το εξωτερικό του αυτοκινήτου στα τυφλά σημεία του. Δείτε το video για να διαπιστώσετε στην πράξη πως λειτουργεί η εφεύρεση της 14χρονης η οποία της χάρισε το έπαθλο των 25.000 δολαρίων!

Get it on Google Play Download on the App Store