95χρονος δεν μπορεί να οδηγήσει γιατί δεν έχει γεννηθεί!

Τα γραφειοκρατικά αλαλούμ είναι συνυφασμένα με την ελληνική πραγματικότητα, όμως δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να πιστοποιήσει ένας 95χρονος από το Τέξας, που δεν μπορεί να ανανεώσει το δίπλωμά του γιατί…δεν έχει γεννηθεί!

Δείτε ακόμα: 87χρονος έχει το ίδιο αυτοκίνητο για 70 χρόνια! (+video)

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι στα 95 του χρόνια ο Albert Bigler μέχρι πρότινος οδηγούσε. Και μπορεί να το κάνει ακόμα, τουλάχιστον βάσει των εξετάσεων και της αξιολόγησης στις οποίες υποβλήθηκε. Στα χαρτιά, όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιατί; Λόγω της κωλυσιεργίας ενός υπαλλήλου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών. Από το 1954 που οδηγεί μέχρι και σήμερα, ο Bigler ανανέωνε την άδεια οδήγησης με την χρήση των φορολογικών του στοιχείων. Τώρα, του ζητήθηκε πιστοποιητικό γέννησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, όμως όλες τις προηγούμενες οι άνθρωποι πίσω από το γκισέ ακολουθούσαν την εναλλακτική. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, «μουλάρωσε» και μπλοκάρει τη διαδικασία. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Λόγω του ότι γεννήθηκε το 1924, πιστοποιητικό γέννησης απλούστατα δεν υπάρχει! Εκτός του γεγονότος της κατ’ οίκον γέννας, τα αμερικανικά ληξιαρχεία (για να μη λέμε μόνο τα δικά μας) κρατούσαν πολύ αόριστα αρχεία – όταν κρατούσαν, δηλαδή, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν δηλώθηκαν ποτέ. Ένας από αυτούς είναι ο συμπαθής 95χρονος συνταξιούχος, ο οποίος τώρα δεν μπορεί να οδηγήσει γιατί όπως του δήλωσε ο αρμόδιος υπάλληλος, δεν έχει γεννηθεί! Τα προηγούμενα διπλώματα και τα φορολογικά στοιχεία δεν τον συγκινούν, εμμένοντας στο πιστοποιητικό γέννησης.

Διαβάστε επίσης: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Ένα έγγραφο που θα μπορούσε να αποκτήσει ο Bigler, αν υπήρχαν μάρτυρες να πιστοποιήσουν τη γέννησή του. Όμως κανείς δεν βρίσκεται εν ζωή. Οπότε ο ηλικιωμένος άνθρωπος καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, προκειμένου να οδηγήσει ξανά το αγαπημένο του Ford F-150. Όπως δηλώνει ο ίδιος, χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο μόνο για να πηγαίνει στην εκκλησία και να ψωνίζει, ενώ αισθάνεται πως του έχουν πάρει τα πάντα, καθώς αυτές οι στιγμές οδήγησης είναι οι πιο πρόσχαρες.

Get it on Google Play Download on the App Store