Αγαπάς τις ιαπωνικές μάρκες; Τότε δες το video!

Η αλήθεια είναι πως όσο ζούμε μαθαίνουμε και αυτό το διαπιστώνουμε σχεδόν καθημερινά. Ακόμη και εσείς που νομίζετε πως είστε οι μεγαλύτεροι οπαδοί των ιαπωνικών αυτοκινήτων σίγουρα θα εκπλαγείτε από όλα όσα θα μάθετε στο παρακάτω video.

Δείτε ακόμη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την «αυτόνομη οδήγηση» (+video)

Αυτό είναι δημιούργημα του CZeroMedia ο οποίος ανέβασε στο κανάλι του υλικό και μας εξηγεί τι κρύβεται πίσω από την ονομασία των δημοφιλέστερων ιαπωνικών εταιρειών αλλά και πως προφέρονται στα ιαπωνικά. Έτσι, αν είμαστε σωστοί JDM οπαδοί στο εξής όταν μιλάμε για την Datsun δεν θα λέμε «ντάτσουν» αλλά «ντατ ο σαν» και όταν αναφερόμαστε στη Mazda δεν θα λέμε «μάζντα» αλλά «ματσούντα».

Δεν είναι όμως μόνο τα μαθήματα προφοράς που μας κάνει ο CZeroMedia αλλά και το πώς προήλθαν κάποια ονόματα. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ξέρουμε πως η Toyota πήρε την ονομασία της από τον ιδρυτή της Toyoda. Γιατί όμως ο ίδιος διάλεξε να αλλάξει το τελευταίο φωνήεν από D σε T; Όπως μας εξηγεί ο CZero αυτό έγινε γιατί στα ιαπωνικά για να γράψεις Toyoda πρέπει να κάνεις 10 «χτυπήματα» στο χαρτί και ο αριθμός 10 συμβολίζεται από έναν σταυρό στα ιαπωνικά που παραπέμπει σε σταυροδρόμι και συνεπώς σε μια δύσκολη απόφαση. Ο Toyoda δεν ήθελε η εταιρεία του να παραπέμπει σε κάτι τέτοιο και έτσι την ονόμασε Toyota, λέξη που σχηματίζεται με οκτώ «χτυπήματα» στα ιαπωνικά.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota ετοιμάζεται για μάχη ζωής ή θανάτου

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store