Αναγνωρίζετε ποιο είναι αυτό το μοντέλο;

Δεν είναι λίγες οι φορές που με την πρώτη ματιά μπορεί κανείς να μπερδέψει ένα αυτοκίνητο με κάποιο άλλο, ειδικά βλέποντάς το από μακριά. Ορισμένα μοντέλα τα οποία προέρχονται από την ίδια εταιρεία ενδέχεται να μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, που να ξεχωρίζουν από τη διαφορά τους σε όγκο. Δεν λείπουν όμως και τα μοντέλα, που πωλούνται σχεδόν ίδια και αλλάζουν τα σήματά τους.

Δείτε ακόμη: Πρώτη η Toyota σε πωλήσεις παγκοσμίως

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το εικονιζόμενο νέο Toyota Yaris το οποίο διατίθεται στις Η.Π.Α. σε σεντάν και σε λίγες μέρες και σε 5θυρο. Σίγουρα μόνο με Toyota δεν μοιάζει, αφού πρόκειται για το Mazda2 σε εκδόσεις χάτσμπακ και σεντάν, αλλά με τα σήματα της Toyota και με διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Τουλάχιστον δεν υπάρχει ανταγωνισμός από τη Mazda, αφού το Mazda2 δεν πωλείται στις Η.Π.Α.

Το αμερικανικό Yaris διατίθεται με τον 1.5 λτ. κινητήρα (της Mazda) ισχύος 106 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 140 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς υπάρχει μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Το hatchback έχει μήκος 4.104 χλστ. και χώρο αποσκευών 280 λτ., ενώ το σεντάν είναι πιο μακρύ (4.348 χλστ.) και με αισθητά πιο μεγάλο χώρο αποσκευών (450 λτ.).

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζονται σπορ Toyota Corolla και Hilux!

Από πλευράς τιμής, το Yaris Sedan κοστίζει στις Η.Π.Α. από 15.600 δολάρια (13.900 ευρώ), ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν οι τιμές και για το Yaris Hatchback.

Get it on Google Play Download on the App Store