Αναρχικοί: «Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα»

Σε μια πρωτότυπη συμβουλή/επισήμανση/προτροπή προέβη το αντιεξουσιαστικό γκρουπ «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», μέσα από ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κατέστρεψε 20 αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών και παράπλευρες, μη premium απώλειες. Εξέλιξη που δεν ήταν στις προθέσεις των αναρχικών, οι οποίοι απολογήθηκαν στους ιδιοκτήτες τους μέσω της ανακοίνωσης, συμβουλεύοντας παράλληλα άλλους κατόχους για το μέλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους.

Δείτε ακόμα: Θλίψις: Ferrari F40 κάηκε ολοσχερώς (+video)

Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής.

Τα φλεγόμενα πολυτελή οχημάτα στέλνουν ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας

Διαβάστε επίσης: Οι Κινέζοι αποφεύγουν να παρκάρουν δίπλα σε Tesla!

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας»

 

Get it on Google Play Download on the App Store