Άντρας έγινε γυναίκα για χαμηλότερα ασφάλιστρα!

Όλοι ξέρουμε τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου για την οποιαδήποτε συναλλαγή πολίτη-κράτους. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολυάριθμα «παραθυράκια» για να παρακάμπτουμε διατάξεις και να κάνουμε δουλειά μας ευκολότερα και οικονομικότερα. Ωστόσο αυτό που σκαρφίστηκε ένας 23χρονος Καναδός μπορούμε να πούμε ότι ισοφαρίζει -μην πούμε ξεπερνάει- το ελληνικό δαιμόνιο.

Ο David -όπως μόνο το μικρό του έγινε γνωστό- αποφάσισε να αγοράσει ένα Chevrolet Cruze, το οποίο όμως θα έπρεπε να ασφαλίσει πριν κυκλοφορήσει. Όλα καλά και γνώριμα ως εδώ. Όταν απευθύνθηκε στις ασφαλιστικές για να πάρει προσφορές, ο David ήρθε αντιμέτωπος με το σοκ του ετήσιου κόστους που του ανακοίνωναν, το οποίο άγγιζε τις 4.500 δολάρια! Οπότε διάλεξε τον δρόμο της «παράκαμψης» για να γλιτώσει ό,τι μπορούσε. Καμία έκπληξη κι εδώ, γνωστές οι ελληνικές πατέντες με την ηλικία και τους διαφορετικούς οδηγούς που χρεώνονται τυχόν ατυχήματα για να κατέβει η τιμή της ασφάλειας. Ο David, όμως, αποφάσισε να το «τερματίσει».

Δείτε ακόμα: Φρέναρε επίτηδες μπροστά από νταλίκα και την «πάτησε» (+video)

Στις Η.Π.Α. και τον Καναδά οι άντρες νεαρής ηλικίας επιβαρύνονται με περισσότερα ασφάλιστρα, καθώς τα στατιστικά δείχνουν πως είναι πολύ περισσότερο επιρρεπείς σε συγκρούσεις και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. από τις γυναίκες ίδιας ηλικίας. Για την περίπτωση του φίλου μας, με το ίδιο -βεβαρυμένο- ιστορικό οδήγησης αλλά με τη λέξη «θήλυ» αναγραφόμενη στο δίπλωμα, το κόστος κατέβαινε από τις 4.500 στις 3.400 δολάρια! Δεν ήθελε κάτι παραπάνω για να πάρει την μεγάλη απόφαση…

Βέβαια στον Καναδά, αρκετοί νομοί (περιφέρειες, όπως ονομάζονται εκεί) επιτρέπουν την αλλαγή φύλου με μία απλή βεβαίωση! Η Alberta είναι μία από αυτές τις περιφέρειες, με ένα μέλος του ακροδεξιού κόμματος να αλλάζει επιδεικτικά φύλο προκειμένου να χλευάσει την ευκολία που προσφέρει η εν λόγω διάταξη. Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο David, αλλά για πρακτικούς σκοπούς. Πήρε ένα σημείωμα από ψυχίατρο (ή δημόσιο νοσοκομείο, όπως προβλέπει η εκεί νομοθεσία) που δήλωνε ότι αισθάνεται γυναίκα και, έτσι απλά, γλίτωσε 1.100 δολάρια από την ετήσια ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα μηνιαία τέλη κυκλοφορίας

To ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο νεαρός δεν έχει παραβιάσει κανέναν απολύτως νόμο, που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα μειωμένα ασφάλιστρα ακόμα και τώρα που γνωστοποιήθηκε το τέχνασμά του στις Αρχές. Βέβαια ήδη η καναδική περιφέρεια κινητοποιήθηκε, προκειμένου να αποσαφηνίσει τις προϋποθέσεις αλλαγής φύλου και να προλάβει «τσουνάμι» παρόμοιων ενεργειών από την τοπική νεολαία.

Get it on Google Play Download on the App Store