Audi RS Q8 πήγε για «ψάρεμα»

Το Audi RS Q8 είναι αυτοκίνητο που καταρρίπτει ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring. Γενικά, χαρακτηρίζεται από την πολύπλευρη αποτελεσματικότητα. Ανάγκες ταχύπλοου ή υποβρυχίου, όμως, σίγουρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Δείτε ακόμα: Φοβερό και τρομερό Audi A1 με μοτέρ RS 3!

Ένας Ολλανδός αγόρασε το γερμανικό υπερ-SUV στις 4 Ιανουαρίου. Ο καλύτερος τρόπος, δηλαδή, για να μπει το 2020. Κτηνώδης εμφάνιση, ανάλογες επιδόσεις (3,8 δλ. το 0-100 χλμ./ώρα) και ισχύς (600 ίπποι και 800 Nm ροπής από τον 4λιτρο twinturbo V8), με μια προοπτική τελικής ταχύτητας που μπορεί να φτάσει στα 305 χλμ./ώρα, αν επιλέξετε την έκδοση με τους κεραμικούς δίσκους. Το RS Q8 διαθέτει επίσης αερανάρτηση, καθώς και το γνωστό από άλλα σπορ μοντέλα της μάρκας σύστημα EAWS (ηλεκτρομηχανικός έλεγχος των αντιστρεπτικών δοκών σε πραγματικό χρόνο). Εφαρμογή βρίσκει και το Drive Select, όπου ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα 7 προφίλ οδήγησης (comfort, auto, dynamic, allroad, offroad, RS1 και RS2) που «επηρεάζουν» το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και της μετάδοσης, το σύστημα διεύθυνσης, την αερανάρτηση, τον ήχο του κινητήρα καθώς και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Με λίγα λόγια, η Audi έχει προικίσει τη ναυαρχίδα των SUV της με κάθε πιθανό και απίθανο σύστημα ελέγχου της ισχύος. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει την κακιά στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Audi RS 6 1ου σταδίου στα 786 άλογα! (+video)

Στην προκειμένη, οι αστυνομικές αρχές του Reeuwijk -όπου έλαβε χώρο το ατύχημα- δεν έχουν διευκρινίσει τα αίτια της βουτιάς του RS Q8. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλασικό ανθρώπινο λάθος, με τον οδηγό κάπου να υπερεκτιμά δυνατότητες εαυτού και αυτοκινήτου, καταλήγοντας σε παρακείμενο ποτάμι. Κανένας τραυματισμός δεν αναφέρεται, ενώ παραμένει άγνωστο αν η υπερταχεία από το Ίνγκολσταντ μπορεί να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store