Έφτασε τα 10.000.000 αυτοκίνητα η Ford Mustang

Η Mustang ετοιμάζεται για ένα μνημειώδες ορόσημο, όχι μόνο στην παραγωγή της, αλλά και στην ιστορία των σπορ αυτοκινήτων γενικότερα.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν από το εργοστάσιο του Michigan και πληροφορίες που αναφέρουν πως η Ford διοργανώνει εορτασμούς εκεί, η Μustang έφτασε τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα. To νέο προήλθε από μία ανάρτηση στο Instagram, σύμφωνα με την οποία μια λευκή Mustang GT Convertible είναι το μοντέλο-ορόσημο στην ιστορία του αρχέγονου pony car. Παρατηρώντας τα hashtags, ξεχωρίζει το #notforsale. Kάτι που σημαίνει πως το εν λόγω μοντέλο αποτελεί επετειακή έκδοση, προκειμένου να εορταστούν τα 10.000.000 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Μία «ιπτάμενη» Ford Mustang 710 ίππων (+video)

Ένα άλλο στοιχείο που υποδηλώνει πως η Mustang έφτασε σε αυτό το ορόσημο, καθώς επίσημη ανακοίνωση από την Ford περιμένουμε αύριο, αποτελεί το χρώμα του επίμαχου αυτοκινήτου. Το Wimbledon White δεν διατίθεται στην γκάμα της Mustang, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για ένα μοναδικό αντίτυπο κατασκευασμένου αποκλειστικά για τον εορτασμό της επίτευξης των 10 εκατομμυρίων. Πρόκειται για ένα άκρως σημαδιακό χρώμα, καθώς ήταν αυτό που έντυσε την πρώτη Mustang που κύλησε από την γραμμή παραγωγής το μακρινό 1965, μία επίσης κάμπριο V8.

Διαβάστε επίσης: Ford Mustang Bullitt: Ολική επαναφορά μισό αιώνα μετά

Τότε από 4,3 λίτρα παρήγαγε μόλις 164 ίππους (βέβαια μιλάμε και για περισσότερο από μισό αιώνα πριν). Η 10.000.000στη αποδίδει 460 ίππους από 5.0 λίτρα, καταδεικνύοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την εξέλιξη των ειδών και την πρόοδο της τεχνολογίας.

Get it on Google Play Download on the App Store