Εντατικές δοκιμές για το Hyundai i20 N

Η Hyundai ετοιμάζει πυρετωδώς το «καυτό» μικρό μοντέλο της, το οποίο αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία των γρήγορων μικρών!

Το «μουλάρι» δοκιμών εντοπίστηκε στην πίστα του Nürburgring, με σαφείς τροποποιήσεις όμως, οι οποίες υποδηλώνουν ότι οι Κορεάτες εξελίσσουν ένα γρήγορο μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai i30 από 14.790 ευρώ

Το αμάξωμα κατά μεγάλο ποσοστό είναι όπως το ξέρουμε από τις απλές εκδόσεις του i20, με τη μεγάλη διαφορά να εντοπίζεται στις ζάντες των 18 ιντσών, στα μεγαλύτερα φρένα που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το i30 N, ενώ στο πίσω μέρος ξεπροβάλλει η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν επίσης ότι το αυτοκίνητο «κάθεται» λίγο χαμηλότερα συγκριτικά με το i20, με το μετατρόχιο να είναι φαρδύτερο, κάτι που συμβάλλει στο καλύτερο πάτημα στο δρόμο, τονίζοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται τετρακίνητο Hyundai i30 N!

Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο που θα υπάρχει κάτω από το καπό του i20 N, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά οι πιο γκαζιάρηδες της παρέας μην περιμένετε να δείτε το 2λιτρο μοτέρ που κινεί το i30 N. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο 1.6 turbo κινητήρας που υπάρχει και στο Kona, με την ιπποδύναμη να εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 200 ίππους. Νούμερο που φέρνει το i20 N σε ευθεία αντιπαράθεση με το νέο Ford Fiesta ST των 200 ίππων.

Η έλευση του γρήγορου κορεάτικου μικρού, δείχνει την μεγάλη άνοδο της κορεάτικης μάρκας, η οποία φαίνεται πως το έχει βάλει σκοπό να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα σε όποια κατηγορία έχει παρουσία. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι το 2020 που κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί και επίσημα το σβέλτο i20 N.

Πηγή: Evo.co.uk

Get it on Google Play Download on the App Store