«Επ’ αυτοφόρω» το νέο Skoda Kamiq

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του ονόματός του και εξίσου λίγο καιρό πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης, το Skoda Kamiq έκανε την πρώτη του εμφάνιση -με σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ, μάλιστα- κάπου στην Τσεχία.

Δείτε ακόμα: Nέα και «προκλητική» Skoda Octavia RS Challenge

Το νέο compact crossover της Skoda θα πάρει θέση δίπλα στα SEAT Arona και VW T-Cross, καταλαμβάνοντας το εμπορικό segment κάτω από το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» Karoq. Όπως τα αδελφά μοντέλα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα-πασπαρτού του VW Group ονόματι MQB, έχοντας στο «οπλοστάσιό του» τους 1.0 και 1.5 TSI, αλλά και τον 1.6 TDI. Δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα μοτέρ στο μέλλον, όμως αρχικά αυτά θα τραβήξουν το «κουπί» για το Kamiq. Φυσικά παρόν θα είναι το 7αρι DSG, με το ενδεχόμενο της τετρακίνησης να παρουσιάζεται εξαιρετικά απίθανο. Το αντίθετο θα συμβεί με την «χωμάτινη» εκδοχή Scout και την πιο περιπετειώδη εμφάνιση.

Μιας και φτάσαμε στο προκείμενο, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες φανερώνουν ένα σχήμα έντονα επηρεασμένο από τα υπόλοιπα SUV της γκάμας (Karoq και Kodiaq), αλλά και το επερχόμενο Scala, ωστόσο το Kamiq καταφέρνει να δείξει τον δικό του χαρακτήρα. Βέβαια οι συγγένεια με το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ φαίνεται ιδιαίτερα στην διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός-πίσω, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό (ούτε, βέβαια, ότι το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του).

Διαβάστε επίσης: Skoda Karoq από 199 ευρώ το μήνα

Περισσότερα θα έχουμε όσο πλησιάζει το Σαλόνι της Γενεύης, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Kamiq.

Get it on Google Play Download on the App Store