Έρχεται «εμφύλιος» μεταξύ VW Golf R και Audi RS 3;

Μέχρι να παρουσιαστούν επίσημα όλες οι εκδόσεις της 8ης γενιάς του VW Golf, έχουμε να ακούσουμε πολλές υποθέσεις σχετικά με αυτές. Και κυριότερα, με το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας κορυφαίας που θα κοντράρει στα ίσα το Audi RS 3 και την Mercedes-AMG A 45.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο επικεφαλής εξέλιξης των γρήγορων VW, Jost Capito, είχε αφήσει να εννοηθεί πως το επόμενο Golf R θα κυμανθεί στα επίπεδα του σημερινού – δηλαδή 300 ίππους, με πιθανή μια αύξηση στα 320 άλογα. Και αυτό, γιατί -σύμφωνα με έρευνες της VW- η πλειοψηφία των αγοραστών της κατηγορίας δεν ενδιαφέρεται για αποδόσεις άνω των 300 ίππων. Σήμερα, οι πληροφορίες που έρχονται από την Αγγλία είναι τελείως διαφορετικές.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή VW Golf 1.5 TSI EVO 130 PS DSG7

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, ο CEO του VW Group, Herbert Diess, έχει δώσει το «πράσινο φως» για ένα Golf R Plus, που θα επαναφέρει τις επιταγές του project R400. To αυτοκίνητο φημολογείται ότι θα είναι ένα κράμα R και TCR, με την τετρακίνηση και τον πουσαρισμένο 2λιτρο TSI να συνδυάζονται με πιο επιθετικό setup στην ανάρτηση, αλλά και ενισχύσεις στο πλαίσιο – όλα προκειμένου το Golf να κυνηγήσει τα κορυφαία mega hatches, όπως τα προαναφερθένται RS 3 και A 45, αλλά και το επόμενο Ford Focus RS.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το VW Golf R απέναντι στα Audi RS 3 και BMW M140i…

Το ζήτημα που ανακύπτει αφορά τον αναπόφευκτο «εμφύλιο» με το όμορο Audi. Βέβαια κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ και χρόνια μεταξύ Golf R και S3, ωστόσο το «πάνω ράφι» αποτελούσε προνόμιο του RS 3. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην κορυφή των hot hatches, από την στιγμή που η VW αποφασίσει να τα δώσει όλα.

Get it on Google Play Download on the App Store