Έρχεται Hyundai Sonata N-Line με 290 άλογα

Το νέο Sonata είναι από τα αυτοκίνητα που θα θέλαμε «με τρέλα» να έρθουν στην Ελλάδα. Και η Hyundai μας δίνει έναν ακόμα λόγο, με την εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης N-Line.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε έντονη φημολογία για την παρουσίαση έκδοσης N, με τα ανάλογα renderings να μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα. Οι Κορεάτες δεν θα παρουσιάσουν το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο του N Division (μετά τα i30, i30 Fastback και Veloster), καθώς θεωρούν πως ο προσανατολισμός του Sonata δεν συνάδει με το «σκληροπυρηνικό» pedigree των Ν. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υποστηρίζει γενικότερα γρήγορη έκδοση.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Hyundai Sonata;

Το Sonata N-Line, λοιπόν, βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, με 290 ίππους και 420 Nm ροπής κάτω από το καπό! Ο κινητήρας που φωλιάζει στο μηχανοστάσιο είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος 2.5 λίτρων. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το οποίο σύντομα θα δούμε και στο Veloster N. Μπλοκέ διαφορικό (μηχανικό ή ηλεκτρονικό) δεν υπάρχει, με την κατανομή της δύναμης μεταξύ των τροχών να αναλαμβάνει ένα σύστημα torque vectoring.

Εμφανισιακά δεν φαίνονται πολλά από το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμών, όμως οι νέες ζάντες των 19 ιντσών και οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης είναι εμφανείς.

Διαβάστε επίσης: Θα δίνατε 15.000 ευρώ για νέο Hyundai Elantra;

Η τελική μορφή του Sonata N-Line αναμένεται να μας φανερωθεί εντός του 2020. Και αυτό θα είναι η αρχή για το «κύμα Ν» που περιμένουμε από την Hyundai, με τα αντίστοιχα i20, Kona και Tucson να βρίσκονται καθ’ οδόν.

Get it on Google Play Download on the App Store