Προ των πυλών το νέο Land Rover Defender

Το νέο Land Rover Defender θα μας παρουσιαστεί αργότερα εντός του έτους και η βρετανική μάρκα το έχει υποβάλλει σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης, τις οποίες όπως αναφέρουν, τις ολοκλήρωσαν έπειτα από 1,2 εξαντλητικά εκατομμύρια χιλιόμετρα, γυρνώντας σχεδόν όλο τον κόσμο.

Το Defender έχει περάσει μια σειρά εντατικών δοκιμών στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης και μάλιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα στους – 40 βαθμούς Κελσίου της Αρκτικής, αλλά και τους +50 βαθμούς Κελσίου της ερήμου στο Ντουμπάι.

Δείτε ακόμη: Το Group PSA θέλει να αγοράσει τη Jaguar Land Rover

Το off road μοντέλο της Land Rover θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Σλοβακία, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με μακρύ και κοντό μεταξόνιο, οι οποίες θα διαχωρίζονται χάρη στα 3θυρα και 5θυρα αμαξώματά τους, με τις ονομασίες «90» και «110». Σχεδιαστικά τώρα, το νέο Defender, φαίνεται ότι θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, ενώ θα υπάρχουν και μερικές πινελιές που θα θυμίζουν τα Defender του παρελθόντος, όπως η ρεζέρβα που θα βρίσκεται εξωτερικά του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Ένα ιδιαίτερο και πανάκριβο Land Rover Defender!

Το Defender θα κινείται από μια νέα γενιά κινητήρων, ενώ όπως και κάθε Defender του παρελθόντος, έτσι και το νέο, θα έχει κι αυξημένες off road δυνατότητες χάρη στο αυξημένο ύψος από το έδαφος, αλλά και την εξελιγμένη τετρακίνηση. Η Παγκόσμια Ημέρα της Land Rover που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου, μιας και τότε το 1948 έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι του Άμστερνταμ το πρώτο μοντέλο της, θα είναι ξεχωριστή, αφού το νέο Defender θα παρευρεθεί στις εγκαταστάσεις της φιλανθρωπικής οργάνωσης Tusk Trust, για την προστασία άγριων ζώων, στην Κένυα. Εκεί θα ρυμουλκήσει βαριά φορτία, θα περάσει μέσα από ποτάμια και θα μεταφέρει προμήθειες σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Get it on Google Play Download on the App Store