Έτοιμο το ψηφιακό κλειδί της Hyundai

Η Hyundai έχει ετοιμάσει το ψηφιακό κλειδί της, τεχνολογία την οποία θα ενσωματώσει στο νέο Sonata. Βέβαια μια πρώτη γεύση θα πάρουν όσοι τυχεροί επισκεφθούν την έκθεση της Νέας Υόρκης, μιας και οι Κορεάτες θα το παρουσιάσουν εκεί με κάθε επισημότητα.

Λέγοντας ψηφιακό κλειδί, ουσιαστικά μιλάμε για μία εφαρμογή που μπορεί να κατεβάσει ο χρήστης του αυτοκινήτου στο κινητό του τηλέφωνο, η οποία μέσω της τεχνολογίας ανταλλαγής δεδομένων NFC που αναγνωρίζει εξουσιοδοτημένες συσκευές, να λειτουργήσει σαν το κλασικό κλειδί, επιτρέποντας την πρόσβαση στο όχημα.

Δείτε ακόμη: Έτσι θα είναι το νέο Hyundai Venue!

Εντός του αυτοκινήτου (στην θέση της ασύρματης φόρτισης της κεντρικής κονσόλας), αλλά και στην πόρτα του οδηγού, υπάρχουν οι αντίστοιχοι πομποί οι οποίοι λαμβάνουν τα δεδομένα της εφαρμογής Digital Key, που έχει εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνο, επιτρέποντας το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, την ενεργοποίηση των αλάρμ, αλλά ακόμα και την εκκίνηση του κινητήρα από απόσταση 9 μέτρων.

Για την νέα καινοτόμα τεχνολογία προέβη σε δηλώσεις ο Manish Mehrotra διευθυντής του ψηφιακού επιχειρηματικού σχεδιασμού, ο οποίος ανέφερε: «Η εταιρεία μας είναι ηγέτης στην τεχνολογία συνδεσιμότητας, μιας και καιρό τώρα τα νέα μας μοντέλα ενσωματώνουν τις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας, όπως το Apple CarPlay, το Android Auto, το Smartwatch κι άλλα πολλά!»

Διαβάστε επίσης: Τα νέα Hyundai που θα έρθουν το 2019

Η Hyundai χρησιμοποιεί την Trustonic Application Protection για να προσφέρει αυξημένη προστασία για την συγκεκριμένη ασύρματη τεχνολογία πρόσβασης στο εσωτερικό των νέων μοντέλων της. Όπως ανέφερε κι ο CEO της Trustonic, Ben Cade, «Εμείς προσφέρουμε αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και θα φροντίσουμε πάντα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη να μένουν ανέπαφα!»

Get it on Google Play Download on the App Store