Έβαλε Wankel σε Ferrari και έφαγε μήνυση! (+video)

Έχουμε δει μετατροπές και μετατροπές, όμως μοτέρ Mazda RX-7 σε Ferrari δεν συναντά προηγούμενο. Και ως φαίνεται, δεν αρέσει καθόλου στους Ιταλούς που έπραξαν τα νομικά δέοντα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Reuben Bemrose είναι ένας ενθουσιώδης petrolhead από τη Νέα Ζηλανδία. Και στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα, όταν πριν λίγα χρόνια βρήκε παρατημένη και τρακαρισμένη μια Ferrari 456 GT του 1995. Η «Ιταλίδα» βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και χρειάστηκαν μήνες μέχρι το σασί και το αμάξωμα να επανέλθουν σε λειτουργική μορφή. Κάτι που δεν συνέβη με τον κινητήρα, καθώς απλούστατα δεν υπήρχε! Ο ατμοσφαιρικός 5.5 V12 των 442 ίππων είχε αφαιρεθεί, προφανώς ως ανταλλακτικά.

Δείτε ακόμα: Αντιπροσωπεία Ferrari κατέστρεψε αυτοκίνητο πελάτη!

Στα καλά του, το ιταλικό grand tourer επιτάχυνε στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,8 δλ. και έφτανε στα 309 χλμ./ώρα τελικής, με τον οδηγό να χαλιναγωγεί την ισχύ μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η εύρεση V12 Ferrari δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως ούτως ή άλλως ο Reuben είχε άλλα σχέδια.

Αφού αποκατέστησε και ενίσχυσε δομικά την 456, απήλλαξε το εσωτερικό από κάθε τι περιττό, τοποθέτησε κλωβό ασφαλείας, αναβάθμισε την ανάρτηση σε πλήρως ρυθμιζόμενη αγωνιστικών προδιαγραφών και περίμενε το κατάλληλο μοτέρ να δώσει πνοή. Ένα μοτέρ πλήρως αντισυμβατικό με τα δεδομένα των Ferrari, καθώς επρόκειτο για κινητήρα Wanklel! Ένα τετραρότορο σύνολο, με βάση σε αυτό του RX-7 FD και αμέτρητες βελτιώσεις πάνω του, όπως φανερώνει και ο εκκωφαντικός ήχος του. Ο οποίος έφτασε μέχρι το Μαρανέλο. Και δεν άρεσε καθόλου στους Ιταλούς.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνετε για εργασία; Η Ferrari θέλει 400 άτομα!

Η ύπαρξη περιστροφικής Ferrari αντιμετωπίστηκε ως προσβολή κατά των αρχών της εταιρίας, κινητοποιώντας το νομικό τμήμα και καταθέτοντας μήνυση κατά του Bemrose. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari πραγματοποιεί αντίστοιχη ενέργεια, καθώς πριν λίγο καιρό είχε κάνει μήνυση σε Instagramers που χρησιμοποιούσαν τα δικά τους αυτοκίνητα για προωθητικούς σκοπούς. Ο Νεοζηλανδός, πάντως, απαντά στωικά δηλώνοντας πως θέλει να είναι φίλος με τους Ιταλούς.

 

Get it on Google Play Download on the App Store