Φθηνότερα τα Made In Japan από το 2019

Είναι πλέον γεγονός. Ε.Ε. και η Ιαπωνία, μετά από τη συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, υπέγραψαν το σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη (για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από πέρυσι), καθώς πέραν της ουσίας, η οποία είναι η κατάργηση δασμών σε προϊόντα των δύο πλευρών, αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πολιτική τον Η.Π.Α. που αποφάσισε να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα εισαγωγής, εμποδίζοντας το ελεύθερο εμπόριο.

Δείτε ακόμη: Όλες οι γενιές της Toyota Supra για τα μάτια σας μόνο (+video)

Η συμφωνία αυτή, θα επιτρέψει την κατάργηση του φόρου εισαγωγής 10% σε όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιαπωνία στην Ευρώπη, αλλά και στην κατάργηση του 3% φόρου εισαγωγής στα ανταλλακτικά. Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία συζητείται για περισσότερο από τέσσερα χρόνια και πλέον απομένει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Εθνική Δίαιτα της Ιαπωνίας και στη συνέχεια αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός του 2019.

Διαβάστε επίσης: Πόσες ταχύτητες χρειαζόμαστε τελικά στο κιβώτιο;

Η Επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων πως η συμφωνία Ε.Ε. – Ιαπωνίας θα καταργήσει το μεγαλύτερο μέρος των δασμών, που καταβάλλουν ετησίως οι εταιρείες της Ε.Ε. που πραγματοποιούν εξαγωγές στην Ιαπωνία και τούμπαλιν. Έτσι, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν στο εγγύς μέλλον χαμηλότερες τιμές για προϊόντα, εφόσον φυσικά οι εταιρείες μετακυλήσουν το όφελος αυτό στον τελικό καταναλωτή.

Get it on Google Play Download on the App Store