Φανταστικό VW eGolf R με 500 ίππους

Πώς θα σας φαινόταν αν η VW άλλαζε στο μέλλον την κλασική συνταγή του Golf που μας συντροφεύει εδώ και 40 χρόνια και να μας το προσφέρει στην κορυφαία του έκδοση αμιγώς ηλεκτρικό με 500 ίππους; Άλλωστε το μέλλον θέλει τα περισσότερα αυτοκίνητα να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ακόμα και τα μοντέλα επιδόσεων.

Μπορεί να αναμένουμε την 8η γενιά του Golf, αλλά ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Emre Husman μας δείχνει πως φαντάζεται το μέλλον του δημοφιλούς μοντέλου και μάλιστα της κορυφαίας έκδοσής του, της R, η οποία πέρα από επιδόσεις θα συνδυάζει και εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Επιταχύνσεις με το νέο VW Golf GTI TCR (+video)

Η σχεδίαση είναι αρκετά extreme από όποια πλευρά και αν το κοιτάξει κανείς. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζουν τα αιχμηρά σώματα, όπου ενώνονται με μια λεπτή LED γραμμή, ενώ στη θέση των καθρεπτών θα υπάρχουν κάμερες. Πηγαίνοντας προς τα πίσω εξίσου έντονα είναι τα φωτιστικά σώματα, που κι αυτά ενώνονται, ακολουθώντας το μοτίβο των εμπρός, ενώ ξεχωρίζει κι ο διαχύτης με τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Golf GTI TCR με αγωνιστική αύρα

Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο του ηλεκτρικού Golf R, ουδείς γνωρίζει προς το παρόν, αλλά αν αναλογιστούμε ότι κάτι ανάλογο είχε πράξει κι η Peugeot με το 308 R που απέδιδε 500 ίππους, δεν αποκλείεται να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην ηλεκτρική έκδοση του Golf R. Οι πιθανότητες που υπάρχουν να γίνει το συγκεκριμένο μοντέλο πράξη, παραμένουν άγνωστες. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μηχανικοί θα πρέπει να ξεπεράσουν το επιπρόσθετο βάρος των μπαταριών, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το fun to drive του μοντέλου!

Get it on Google Play Download on the App Store