Εκθαμβωτική η Alfa Romeo Nivola!

Το μοντέλο που απεικονίζεται στις οθόνες σας είναι ψηφιακό, φέρει το όνομα Nivola και το δημιούργησε ο Ugus Sahin, Τούρκος σχεδιαστής που εργάζεται στην Ολλανδία, απεικονίζοντας το όραμά του για το πως θέλει να είναι μια μελλοντική Alfa Romeo.

Για την ακρίβεια, η ιδέα για το σχεδιασμό ήρθε στον Sahin όταν είδε την Alfa 33 Stradale στην περσινή εκδήλωση Pebble Beach Concours. Έτσι θέλησει να δημιουργήσει κάτι που θα αποτελέσει φόρο τιμής για το ιστορικό μοντέλο. Η βάση του concept είναι η Alfa Romeo 4C, (της οποίας η παραγωγή έχει σταματήσει), ενσωματώντας παράλληλα και πολλά στοιχεία από τη θρυλική 33 Stradale που κυκλοφόρησε το 1967. Ο συνδυασμός των δυο μοντέλων έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, το οποίο αρκετοί θα θέλαμε να φτάσει και στην παραγωγή!

Δείτε ακόμα: Απίθανη Alfa Romeo 4C με 337 ίππους (+video)

Το πρωτότυπο δημιούργημα του Sahin φέρει το όνομα Nivola, από τον οδηγό της αγωνιστικής ομάδας της Alfa Romeo, ο οποίος τη δεκαετία του ’30 είχε κερδίσει τους αγώνες του Mille Miglia και του Targa Florio, καθώς και τις 24 ώρες του Le Mans το 1933.
Το ρετρό είναι το κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού, όπου τα extra panels του αμαξώματος όταν κι αν ποτέ κατασκευαστεί να είναι από ανθρακόνημα, διατηρώντας παράλληλα το ανθρακονημάτινο σασί της 4C, αλλά και τον κινητήρα των 1,8 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store