Η Maserati κάνει στροφή στα υβριδικά

Τα νέα από τη Maserati σπανίζουν. Η γκάμα της ανανεώνεται με αργούς -συγκριτικά με τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- ρυθμούς, νέα μοντέλα εμφανίζονται σπάνια και όταν αυτό συμβαίνει (βλέπε Alfieri) παραμένουν σε επίπεδα πρωτοτύπου και φημολογίας τελικής μορφής, για πολύ καιρό. Τώρα, όμως, έχουμε ειδήσεις από τη Μόντενα.

Δείτε ακόμα: Maserati GranSport ή καινούργιο VW Golf GTI στα ίδια λεφτά;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News, η «Τρίαινα» ετοιμάζεται να εισέλθει στην υβριδική εποχή. Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Maserati θα είναι η νέα Ghibli, σε plug-in μορφή. Η Ghibli PHEV είχε προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν ένα δελτίο τύπου των Ιταλών έκανε λόγο για plug-in υβριδικό σύνολο που θα έκανε ντεμπούτο το 2020. Πολλοί περίμεναν πως το SUV Levante θα έκανε τα υβριδικά εγκαίνια, όμως τελικά φαίνεται πως η Ghibli θα αναλάβει το φορτίο ελέω…Κίνας.

Εκεί, η αγορά υβριδικού αυτοκινήτου επιδοτείται από την κυβέρνηση και τα πολυτελή σεντάν γνωρίζουν άνθηση. Ό,τι καλύτερο για να κάνει πρεμιέρα η πρώτη υβριδική Maserati στα χρονικά. Θα μπορούσε να είναι η Quattroporte, όμως οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά πως αφενός η Ghibli απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, αφετέρου η επόμενη Quattroporte προορίζεται να αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Η αριστουργηματική Citroen-Maserati SM

Κάτι που εξετάζεται και για την πολυαναμενόμενη Alfieri, την διάδοχο δηλαδή της GranTurismo. Plug-in υβριδική έκδοση θεωρείται δεδομένο πως θα αποκτήσει και η Levante, στα πλαίσια ενός φιλόδοξου project 5 δις ευρώ της FCA για εξηλεκτρισμό των μοντέλων του ομίλου. Η Ghibli PHEV αναμένεται να διατηρήσει τον twinturbo V6 των 3 λίτρων, που αποδίδει 410 ίππους στην S και 430 ίππους στην Gran Lusso, και θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store