Η Mercedes-AMG ξενιτεύτηκε στην Κορέα!

Η Mercedes-AMG είναι γνωστή για τα πολυπόθητα γρήγορα μοντέλα που διαθέτει στην γκάμα της. Αυτοκίνητα όπως η AMG GT R δοκιμάστηκαν και εξελίχθηκαν στο σπίτι των Γερμανών στη πίστα Nurburgring σε αμέτρητες ώρες οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: VW Golf GTI με 411 ίππους

Το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes δεν σταμάτησε εκεί και δημιούργησε το AMG Speedway στη Νότια Κορέα στην πόλη Gangnam, 38 χλμ. μακριά από την πόλη Σεούλ πού είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Το κέντρο βασίζεται στην πρώτη μόνιμη πίστα αγώνων της χώρας, η οποία εγκαινιάστηκε το 1995, αναμορφώθηκε και επεκτάθηκε 16 χρόνια αργότερα.

Σήμερα, έχει μήκος 4,3 χλμ. στις 17 στροφές που την περιβάλει και ξετυλίγεται πάνω από μια γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή του θεματικού πάρκου Everland Resort στις παρυφές της Σεούλ. Η Mercedes-AMG δηλώνει ότι η πίστα «όχι μόνο υιοθέτησε το όνομα, αλλά και το σπορ χαρακτηριστικό της εταιρικής σχεδίασης της AMG», αναφέροντας εδώ τα υψηλού προφίλ λογότυπα, τις αποκλειστικές θέσεις AMG, AMG Lounge, ξεχωριστή λωρίδα pit και paddock.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias «Η AMG Speedway είναι η πρώτη αγωνιστική πίστα στον κόσμο που φέρει το όνομά μας. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της Νότιας Κορέας ως μία από τις κύριες αγορές μας. Τονίζεται επίσης η στρατηγική επέκταση της άμεσης επικοινωνίας μας πρόσωπο με πρόσωπο. Οι πελάτες και οι οπαδοί μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι την ουσία της μάρκα μας».

Δείτε ακόμη: Η Mercedes X-Class διέπρεψε σε τεστ αποφυγής εμποδίου (+video)

Στην ανακοίνωση της εταιρίας δίνονται τρεις εικόνες, οι οποίες απεικονίζουν την εντυπωσιακή AMG Project One δίπλα στην AMG GT R αλλά και τον χώρο Lounge που θα καλωσορίσει του πελάτες της.

Get it on Google Play Download on the App Store