Η τεχνολογία του υβριδικού/πετρελαιοκίνητου Hyundai Tucson

Το νέο Hyundai Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με ήπια υβριδική τεχνολογία, η οποία του εξασφαλίζει οικονομικότερη λειτουργία, ενώ θα συνδυάζεται και με νέους πετρελαιοκινητήρες Smart Stream 1.6 λίτρων. Το 48βολτο, ήπιο υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου-ιόντων, μία γεννήτρια Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), έναν μετατροπέα LDC (DC / DC χαμηλής τάσης) και ένα inverter.

Δείτε ακόμη: Το video της Hyundai που θα σε συγκινήσει (+video)

Η γεννήτρια υποστηρίζει τον κινητήρα με ισχύ έως και 16 ίππους, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα από τη λειτουργία «κινητήρα» στη λειτουργία «γεννήτριας». Έτσι, η γεννήτρια βοηθάει τον κινητήρα αντλώντας ενέργεια από την μπαταρία, μειώνοντας το φορτίο που αυτός δέχεται ή παρέχοντας πρόσθετη ροπή στρέψης στον κινητήρα σε συνθήκες υψηλής επιτάχυνσης.

Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, η ενέργεια ανακτάται για να επαναφορτιστεί η μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο, το υβριδικό σύστημα βελτιώνει σημαντικά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 του κινητήρα χωρίς να θυσιάζει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. Με αυτή την τεχνολογία, η Hyundai στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων CO2 έως και 7% (σε σύγκριση με μία αντίστοιχη συμβατική έκδοση) σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο το Hyundai Tucson σε έρευνα αξιοπιστίας

Η νέα υβριδική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στο νέο Hyundai Tucson με τον καινούργιο πετρελαιοκινητήρα Smart Stream 1.6 λίτρων από την άνοιξη του 2019. Να θυμίσουμε πως η παραγωγή των συμβατικών εκδόσεων του Hyundai Tucson έχει ήδη ξεκινήσει και στην χώρα μας το περιμένουμε το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store