Δείτε πως κλέβουν ταξίμετρα στις αποδείξεις (+video)

Αποκαλυπτικό video έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με τους τρόπους που μηχανεύονται κάποιοι επιτήδειοι οδηγοί ταξί προκειμένου να φοροδιαφεύγουν, μην εκδίδοντας αποδείξεις.

Δείτε ακόμα: Πρόστιμα έως 4.000€ στους απείθαρχους οδηγούς ταξί

Η μέθοδος είναι βγαλμένη από τις ταινίες του… James Bond, καθώς ο οδηγός παρακάμπτει την λειτουργία της ταμειακής μηχανής μέσω ενός κουμπιού κρυμμένου στη «φούσκα» του λεβιέ ταχυτήτων! Ο πολυμήχανος δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στις 10-11 Ιουλίου. Οι έλεγχοι έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά) και αφορούσαν 148 οδηγούς ταξί, εκ των οποίων οι 47 βρέθηκαν να παραβιάζουν τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ταξί.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι θα πληρώνουν έως και τριπλάσια τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για επιλογή επιβατών12 για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί, 9 για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες και 1 για άρνηση μίσθωσης, οι οποίες οδήγησαν σε αφαίρεση 22 αδειών και ισάριθμων πινακίδων κυκλοφορίας και επιπλέον 22 αδειών οδήγησης ταξί. Ο ανωτέρω μιμητής του Βρετανού μυστικού πράκτορα ήταν ο μόνος που συνελήφθη και οδηγήθηκε, με την διαδικασία του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Get it on Google Play Download on the App Store