Λουκέτο σε πρατήριο που νόθευε καύσιμα στην Ελευσίνα

Αν και δεν προκαλεί απολύτως καμία αίσθηση η είδηση πρατηρίου υγρών καυσίμων που κλέβει, το γεγονός ότι εντοπίστηκε και πλέον δεν λειτουργεί είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό γεγονός.

Δείτε ακόμα: Οι αλλαγές του νέου τρόπου μέτρησης WLTP κατανάλωσης των αυτοκινήτων

Στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και στη σφράγιση των εγκαταστάσεων πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιό της, με επικεφαλής υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, το κλιμάκιο διαπίστωσε την ύπαρξη τριών παράνομων δεξαμενών υγρών καυσίμων, συνολικής χωρητικότητας 24 κυβικών. Πανομοιότυπο περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του μήνα, όταν σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στις 4 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη, στον πίσω προαύλιο χώρο βενζινάδικου στην Αττική, επιμελώς κρυμμένου συστήματος τεσσάρων υπόγειων σωληνώσεων, οι οποίες επικοινωνούν με κρυφές υπόγειες δεξαμενές που περιείχαν νοθευμένα καύσιμα. Και φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον «αετονύχη» στο Χαϊδάρι, που νόθευε την βενζίνη σε ποσοστό 70%!

Διαβάστε επίσης: Στα 300 εκατ. ευρώ το λαθρεμπόριο, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ

Η Περιφέρεια με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη των φαινομένων κερδοσκοπίας.

Get it on Google Play Download on the App Store