Μεγάλη επένδυση Hyundai – Kia στη Rimac

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε τη μεγάλη συμφωνία που «έκλεισε» με την κροατική εταιρεία Rimac, επενδύοντας 80 εκατ. ευρώ, με σκοπό να κατασκευάσουν δυο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία τα περιμένουμε το 2020.

Για την ακρίβεια η Hyundai θα επενδύσει το μεγαλύτερο πόσο, το οποίο θα αγγίξει τα 64 εκατομμύρια ευρώ, με την Kia να επενδύει επιπλέον 16 εκατομμύρια ευρώ στη Rimac.

Δείτε ακόμη: Pininfarina Battista με 1.900 άλογα και 2.300 Nm ροπής!

Η εν λόγω συνεργασία σκοπό έχει να εξελιχθεί και να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα ανήκει στην γκάμα Ν των μοντέλων της Hyundai, ενώ το 2ο αυτοκίνητο θα είναι κι αυτό ηλεκτρικό το οποίο θα ενσωματώνει τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, τις οποίες τις αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Hyundai i20 με σπορ «κοστούμι» Ν

Για την νέα αυτή συνεργασία έκανε δηλώσεις ο Euisun Chung, αντιπρόεδρος της Hyundai: «Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με τρομερή ειδίκευση στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων και αδημονούμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κοινό project». Όμως δηλώσεις έκανε κι ο Μate Rimac, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας: «Eίμαστε εντυπωσιασμένοι από το όραμα της Hyundai και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Μπορεί να είμαστε μια νέα εταιρεία, αλλά συνεχώς αναπτυσσόμαστε και συνάπτουμε συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς. Η Ηyundai είναι ένας σημαντικός επενδυτής και αυτή η συνεργασία θα δυναμώσει περαιτέρω την εταιρεία μας, μέσα από την προμήθεια μηχανικών μερών για ηλεκτρικά μοντέλα».

Get it on Google Play Download on the App Store