Μείωση των ορίων ταχύτητας σημαίνει αύξηση ασφάλειας

Για κάποιους μπορεί να είναι προφανές, για κάποιους άλλους όμως όχι. Όπως και να έχει όμως, η νέα μελέτη που εκπόνησε το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών (International Transport Forum – ITF), δείχνει πως μικρή μείωση των ορίων ταχύτητας θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά την ασφάλεια στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Έλεγχοι αυτοκινήτου πριν το ταξίδι του Πάσχα

Η μελέτη έγινε σε 10 διαφορετικές χώρες, στις οποίες το ITF μελέτησε τα στατιστικά και βρήκε πως υπάρχει ισχυρός δεσμός ανάμεσα στα τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό ή θάνατο και στα όρια ταχύτητας. Σύμφωνα με τη μελέτη τα όρια ταχύτητας θα πρέπει να μειωθούν σύμφωνα με την δυνατότητα των αυτοκινήτων να προστατεύουν τους επιβάτες τους.

Διαβάστε επίσης: Dacia Duster: Το φθηνότερο SUV της αγοράς

Συγκεκριμένα, η μελέτη προτείνει 30 χλμ./ώρα όριο εντός πόλεων, 50 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και 70 χλμ./ώρα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο. Παρόλα αυτά δεν προτείνει κάποιο όριο για τους αυτοκινητόδρομους. Η μελέτη καταλήγει λέγοντας πως «οι κυβερνήσεις όλων των κρατών πρέπει να δράσουν προκειμένου να μειωθούν τα όρια ταχύτητας, καθώς αυτό θα μείωνε και τους τραυματισμούς ή θανάτους από τροχαία δυστυχήματα.». Εμείς να θυμίσουμε πως στο παρελθόν έχουν δει και άλλες μελέτες το φως της δημοσιότητας οι οποίες υποστηρίζουν πως η αύξηση των ορίων ταχύτητας θα μείωνε την πιθανότητα ατυχήματος…

Get it on Google Play Download on the App Store