Μητέρα καταδικάστηκε γιατί πήγαινε με 230 χλμ./ώρα

Μια μητέρα στην Αυστραλία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, αντίσταση κατά της αρχής και αμέλειας ανηλίκου.

Η Margarita Tomovski είναι γνωστή περσόνα του Intagram στη μεγαλύτερη χώρα της Ωκεανίας, με το όνομα μάλιστα «Mercedes Mum». Προσωνύμιο που έχει κερδίσει λόγω της Mercedes-AMG E63 S που διατηρεί στην κατοχή της. Το υπερ-σεντάν από την Στουτγκάρδη είναι πραγματικό εργοστάσιο ιπποδύναμης, αποδίδοντας 620 άλογα στις 5.750-6.500 σ.α.λ. και 850 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., χορηγία του 4λιτρου V8 twinturbo. Σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+, η E63 S επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,4 δλ. και χρειάζεται η παρέμβαση του ηλεκτρονικού κόφτη για να σταματήσει στα 250 χλμ./ώρα. Κοινώς, οι δυνατότητες του αυτοκινήτου είναι τέτοιες που θα πρέπει να αξιοποιούνται αυστηρά σε πίστα.

Δείτε ακόμα: Δεν άνοιγε η Ferrari του Νεϊμάρ λόγω ψύχους (+video)

Συνθήκη που προφανώς διέφυγε της αντίληψης της Tomovski, η οποία πήρε την πανίσχυρη Mercedes, την έφτασε μέχρι τα 230 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο (με όριο τα 120 χλμ./ώρα), ανάγκασε την αστυνομία να την καταδιώξει, τελικώς συνελήφθη και δεν παρέλειψε να κομπάσει για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πιο εγκληματικό όλων, όμως, είναι το γεγονός πως η περιπέτεια έλαβε χώρα με το τρίχρονο παιδί της στο πίσω κάθισμα!

Η υπεράσπιση της 28χρονης ανέφερε πως προσπάθησε να διαφύγει γιατί «αγχώθηκε και δεν ήξερε τι θα συνέβαινε με την επιμέλεια του παιδιού σε περίπτωση σύλληψης», ενώ συμπλήρωσε πως «φοβήθηκε για τον συνοδηγό της». Ο οποίος συνοδηγός ήταν τόσο «νταμάρι», ώστε χρειάστηκαν 2 ζευγάρια χειροπέδες για να τον φέρουν βόλτα οι αστυνομικοί!

Διαβάστε επίσης: Αθάνατη Mercedes-Benz 200 του 1976 με 14.044 χλμ.!

Ο κατήγορος δεν χρειάστηκε να επιχειρηματολογήσει ιδιαίτερα, αναφέροντας σκωπτικά μεταξύ άλλων πως  «ακόμα και στα 150 χλμ./ώρα –πολλώ δε μάλλω στα 230- μια σύγκρουση θα εκτόξευε το νήπιο από το αυτοκίνητο, με τραγικά αποτελέσματα». Η Tomovski καταδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε 18 μήνες φυλάκισης, έχοντας δικαίωμα για αίτηση αναστολής μετά από το πέρας του 9μήνου.

https://www.instagram.com/p/B3usefiguI8/?utm_source=ig_web_copy_link

Get it on Google Play Download on the App Store