Μπουφάν με… φλας και navigation από τη Ford (+video)

Η κυκλοφορία στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων δεν είναι δύσκολη μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους πεζούς καθώς και για τους ποδηλάτες. Αυτοί μάλιστα κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς είναι εκτεθειμένοι σε τόσους κινδύνους και η παραμικρή επαφή μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.

Δείτε ακόμη: Πως απατεώνες κάνουν μεταχειρισμένα ελαστικά σαν καινούργια! (+video)

Για αυτό το λόγο, η Ford δημιούργησε ένα νέο, hi tech μπουφάν για πεζούς αλλά και για ποδηλάτες, το οποίο τους κάνει πιο ευδιάκριτους για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, ενώ παράλληλα τους βοηθάει να μην παίρνουν τα μάτια τους από αυτόν. Το συγκεκριμένο μπουφάν έχει μία ειδική υποδοχή στο μανίκι του, στην οποία «κουμπώνει» ένα κινητό τηλέφωνο.

Μέσω του κινητού τηλεφώνου το μπουφάν δίνει σήματα στον πεζό/ποδηλάτη πλοηγώντας τον με δονήσεις στο αριστερό ή στο δεξί του χέρι, αναλόγως που πρέπει να στρίψει κάθε φορά. Έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κοιτά το κινητό του και να πάρει έτσι τα μάτια του από τον δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Επισκευάζοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (+video)

Παράλληλα, το μπουφάν έχει ειδικά φώτα LED στο πίσω μέρος, τα οποία είναι σε κόκκινο χρώμα και ανάβουν προκειμένου πεζοί και ποδηλάτες να είναι πιο ευδιάκριτοι, ενώ σε κάθε μανίκι υπάρχει και ένα LED πορτοκαλί χρώματος, το οποίο ανάβει σαν άλλο φλας μόλις ο αναβάτης του ποδηλάτου δείξει με το χέρι του την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να στρίψει. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον δημιούργημα της Ford στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store