Προσοχή! Νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτου!

Ένα ζευγάρι Γερμανών που επέστρεφε στην πατρίδα του από διακοπές στη χώρα μας είχε άγιο, καθότι επίδοξος κλέφτης ήθελα να αρπάξει το τροχόσπιτό τους. Ο Σέρβος ληστής έβαλε στο μάτι το τροχόσπιτο, όταν το ζευγάρι έκανε μια στάση σε βενζινάδικο για διανυκτέρευση. Η νύχτα, φαινομενικά, κύλισε ομαλά, αλλά με το πρώτο φως της μέρας αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα.

Δείτε ακόμα: Ληστεία με Shelby Mustang στην Πέτρου Ράλλη!

Ο οδηγός επιχείρησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο για να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως ο κινητήρας δεν ερχόταν στη ζωή κι έτσι ο οδηγός κατέβηκε να δει τι έφταιγε. Έχοντας μερικές μηχανολογικές γνώσεις διαπίστωσε ότι είχε αποσυνδεθεί η βαλβίδα παροχής καυσίμου, την οποία συνέδεσε εύκολα και γρήγορα. Τότε εμφανίστηκε ένας οδηγός φορτηγού που έτυχε να είναι κοντά τους και προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει. Ο υποψιασμένος οδηγός του τροχόσπιτου αρνήθηκε ευγενικά, μιας και κάτι δεν του άρεσε. Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα.

Διαβάστε επίσης: Κινηματογραφική ληστεία με λεία 2,3 εκ. ευρώ

Ο Γερμανός οδηγός ανέτρεξε στο σύστημα καταγραφής των εξωτερικών καμερών που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι ο άνδρας που του πρόσφερε απλόχερα βοήθεια ήταν αυτός που είχε κάνει τη δολιοφθορά την προηγούμενη νύχτα. Στην επόμενη στάση που έκαναν βρήκαν ένα ζευγάρι Σλοβάκων που είχαν τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους και διαπίστωσαν ότι μια άλλη ομάδα κλεφτών προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσει την ξένη περιουσία. Βέβαια οι συγκεκριμένοι κλέφτες είχαν τοποθετήσει μια συσκευή που απομακρυσμένα αποσυνέδεε τη βαλβίδα καυσίμου, κάτι που έκανε τον οδηγό να νομίζει ότι όντως είχε πάθει βλάβη το αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέτοιου είδους περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά πολύ, με τους στόχους των απατεώνων να είναι διαφορετικοί: είτε την αμοιβή για την υποτιθέμενη βοήθεια, είτε να κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο ή τα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού και των επιβατών.

Get it on Google Play Download on the App Store