Ο πρώην CEO της SEAT αναλαμβάνει τη Renault

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της SEAT, Luca de Meo, καλείται να αναλάβει τα ηνία της Renault σε ένα κομβικό σημείο για τη μάρκα. Μια από τις επείγουσες δουλειές του και η εξισορρόπηση των σχέσεων με την Nissan.

Βέβαια η ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας θα γίνει την 1η Ιουλίου.

Δείτε ακόμα: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo

Η τόσο αργοπορημένη τοποθέτησή του οφείλεται στη ρήτρα του συμβολαίου που είχε με την SEAT κι από την οποία αποχώρησε τον προηγούμενο μήνα. Κατά τη θητεία του de Meo, η SEAT κατόρθωσε να σημειώσει σημαντική αύξηση των πωλήσεων της και κατ’ επέκταση στα κέρδη. Βέβαια το έργο του στη Renault καθόλου εύκολο δεν είναι, μιας κι εκτός των άλλων πρέπει να επαναφέρει την τάξη στον όμιλο. Tο κυριότερο όμως, πρέπει να αναθερμάνει τις σχέσεις μεταξύ Renault – Nissan, λόγω του σκανδάλου Ghosn. Όμως ο Luca de Meo, δεν είναι άγνωστος στην γαλλική μάρκα. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του στο τομέα του marketing το 1992. Έπειτα συνέχισε στην Toyota και την Lexus, το 2002 μετακόμισε στη Fiat και από εκεί το 2009 πέρασε στο VW Group. Το 2015 ανέλαβε την προεδρία της SEAT μέχρι και το 2019.

Διαβάστε επίσης: Ονειρεμένη αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

Η μεταγραφή θα επικυρωθεί κι επίσημα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα γίνει τον Απρίλιο. H προσωρινή CEO της Renault, Clotilde Delbos, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της έως ότου αναλάβει ο Luca de Meo. Με αφορμή την ανακοίνωση της μεταγραφής, έκανε δηλώσεις ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: «Η ανάληψη της διοίκησης από τον κ. de Meo μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τον Όμιλο και τη Συμμαχία. Ο Luca de Meo είναι ένας σημαντικό στέλεχος της αγοράς αυτοκινήτου, όπου η τεχνογνωσία του αλλά και το πάθος του για αυτοκίνητα τον καθιστούν πραγματικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο».

Get it on Google Play Download on the App Store