O θρυλικός γύρος του Senna στο Μονακό αναβιώνει (+video)

Έχουμε ακούσει πολλά για τον Ayrton Senna και τον θρυλικό γύρο του στο Μονακό με την McLaren MP4/4. Ποτέ όμως δεν τον έχουμε βιώσει όπως τότε, πίσω στο 1988, καθώς το υλικό ήταν σε κακή κατάσταση. Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της Codemasters έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε  ξανά και να νιώσουμε πως ταξιδεύουμε 30 χρόνια πίσω, στην εποχή που ο Ayrton Senna έδειχνε στον κόσμο της ταχύτητας το ταλέντο του.

Δείτε ακόμη: Τα πιο απίθανα κλειδιά αυτοκινήτου! (+video)

Η φωνή που περιγράφει τον γύρο του Senna είναι αυτή του Murray Walker, ο οποίος μας ενημερώνει για τον απίστευτο χρόνο που πετυχαίνει ο Βραζιλιάνος πιλότος πίσω από το τιμόνι της McLaren-Honda. Ήταν 4 Μαΐου του 1988 όταν όπως λέει ο ίδιος ο Senna «έκανα τον ένα γύρο μετά τον άλλο όλο και πιο γρήγορα. Ήμουν ήδη στην pole position αλλά πήγαινα όλο και πιο γρήγορα. Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως πλέον δεν οδηγούσα συνειδητά αλλά ενστικτωδώς».

Τελικά ο Βραζιλιάνος κατέκτησε την pole position με χρόνο 1.23.998 και διαφορά 1.427 δευτερολέπτων από τον team mate του και μέχρι τότε δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Alain Prost αλλά και 2.687 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Gerhard Berger.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Honda S660 Modulo X

Φτάνει όμως με τα λόγια. Ας ταξιδέψουμε στο 1988 και στον θρυλικό γύρο του Senna με το video που ετοίμασε η McLaren και μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

 

Get it on Google Play Download on the App Store