Οι λόγοι που 1 στους 5 ζαλίζεται στο αυτοκίνητο

Το 20% των ανθρώπων πάσχει από ναυτία στο αυτοκίνητο. Μάλιστα η σχετική έρευνα δείχνει πως πιο πιθανό να προκληθεί σε κάποιον ναυτία είναι όταν κάθεται στην πίσω σειρά καθισμάτων ή όταν διαβάσει, ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Δείτε ακόμη: Πατάμε συμπλέκτη όταν βάζουμε μπροστά; Τι μας λένε αυτά τα λαμπάκια;

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από ναυτία στο αυτοκίνητο υπολογίζεται στα 7,3 εκατομμύρια και αφορά τόσο επιβάτες όσο και οδηγούς. Από αυτούς, το 75% δήλωσε πως αισθάνονται αυξημένο το αίσθημα της ζαλάδας όταν βρίσκονται στο πίσω κάθισμα, ενώ το 12% βρίσκει το εμπρός κάθισμα χειρότερο από το πίσω. Το 7% λέει πως δεν έχει καμία σημασία αν κάθεται στο εμπρός ή στο πίσω κάθισμα.

Στην ίδια έρευνα, το 61% απάντησε πως ζαλίζεται όταν διαβάζει κάτι και το αυτοκίνητο κινείται, ενώ το 50% είπε το ίδιο αλλά για χρήση κινητού ή τάμπλετ. Το 37% κατηγόρησε τις στροφές στο επαρχιακό δίκτυο ως αιτία ζαλάδας, το 32% την έλλειψη φρέσκου αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και το 30% το ότι κοίταζε έξω από το παράθυρο.

Διαβάστε επίσης: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Μάλιστα 37% των οδηγών δήλωσαν πως έπρεπε να σταματήσουν για ένα διάλειμμα επειδή κάποιος από τους επιβάτες ζαλιζόταν. Πάντως το 24% δήλωσε πως προσπαθεί να καταπολεμήσει τη ζαλάδα με… δικά του μέσα, όπως το κλείσιμο των ματιών, ο ύπνος ή να κοιτά τον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store