«Οικονομική μετανάστης» η Skoda

Η Skoda σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να «μεταναστεύσει» μερικώς, καθώς η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή της σε λίγο καιρό δεν θα χωράει όχι μόνο στις δικές της γραμμές παραγωγής αλλά ούτε στα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου VW. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, μέχρι το 2025 θα έχει φτάσει να πουλάει περί τα 2.000.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ σήμερα είναι στα 1.200.000 εκατομμύρια.

Δείτε ακόμη: Το μοναδικό ρεκόρ του Skoda Kodiaq RS (+video)

Κάτι που αυτομάτως συνεπάγεται αρκετά μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων από αυτών που μπορεί η ίδια να κατασκευάσει. Ακόμη όμως και αν μεταφερόταν κάποιο ποσοστό της παραγωγής σε άλλα εργοστάσια του ομίλου VW πάλι θα υπήρχε πρόβλημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργούσε εξαιρετικά αυξημένο χρόνο παράδοσης στα αυτοκίνητα.

Έτσι, η τσέχικη μάρκα σκέφτεται να απευθυνθεί σε κάποιον κατασκευαστή εκτός ομίλου, όπως είναι για παράδειγμα η Magna, αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο κυρίως λόγω κόστους. Είναι προτιμότερο όμως από το να φτιάξει ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών το Skoda Kodiaq RS με 240 PS (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως η μεγάλη αυτή άνοδος των πωλήσεων της Skoda οφείλεται στη μεγάλη επιτυχία των Karoq και Kodiaq.

Get it on Google Play Download on the App Store