Παγκόσμια ανάκληση Subaru επηρεάζει και Toyota

Σε παγκόσμια ανάκληση η οποία αφορά περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα προχώρησε η Subaru, προκειμένου να ελεγχθούν οι boxer κινητήρες των μοντέλων της. Ο λόγος είναι πως υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται στο μοτέρ ελαττωματικό εξάρτημα, που χρήζει επισκευής, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Η ανάκληση αφορά στα Subaru Impreza, Forester και BRZ. Το τελευταίο είναι και το αυτοκίνητο συμπαραγωγή της μάρκας με την Toyota που το διαθέτει ως GT86 και για αυτό το λόγο επηρεάζονται από την ανάκληση και τα μοντέλα της δεύτερης. Όλα τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται κατασκευάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 έως και το Σεπτέμβριο του 2013.

Όσον αφορά στο ελαττωματικό εξάρτημα, πρόκειται για τα ελατήρια βαλβίδων, που υπάρχει η πιθανότητα να σπάσουν και να προκληθεί η διακοπή λειτουργίας κινητήρα, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καλά ξέρεις να αγοράζεις μεταχειρισμένο;

Οι εργασίες σε κάθε αυτοκίνητο θα διαρκούν 12 ώρες και αναμένεται να είναι αρκετά κοστοβόρες για τη Subaru η οποία θα αναλάβει εξολοκλήρου να πληρώσει το τίμημα…

Get it on Google Play Download on the App Store