Πατέντα Toyota για ευκολότερο ξεφόρτωμα σκάφους

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, η Toyota είναι μία μάρκα που διαρκώς ψάχνεται και μάλιστα πολλές φορές καινοτομεί. Αυτή τη φορά έχει στα σκαριά μια νέα τεχνολογία η οποία θα διευκολύνει τη ξεφόρτωμα της βάρκας στη θάλασσα.

Δείτε ακόμη: Ανάκληση 33.308 αυτοκινήτων Toyota στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, μόλις εχθές, σύμφωνα με το autoguide.com, η ιαπωνική μάρκα έλαβε την έγκριση για πατέντα που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάιο και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητά της θα φορτώνουν και θα ξεφορτώνουν βάρκα, σκάφος κλπ. αν υπάρχει μόνο οδηγός και δεν έχει κάποια βοήθεια από άλλον.

Όσοι έχουν βάρκες, σκάφος jetski κλπ. γνωρίζουν καλά πως χρειάζονται περισσότεροι από… ένας για να ξεφορτωθεί μια βάρκα από το αυτοκίνητο στη θάλασσα. Αυτό το πρόβλημα λοιπόν έρχεται να λύσει η Toyota με ένα νέο αυτόνομο σύστημα, το οποίο κάνει ουσιαστικά όλη τη δουλειά μόνο του.

Διαβάστε επίσης: Κινέζικο SUV-«διαστημόπλοιο» με επιρροές από Star Wars

Συγκεκριμένα, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να «θυμάται» μία συγκεκριμένη γλίστρα και έτσι θα μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο στο ενδεδειγμένο σημείο και να χαμηλώσει το τρέιλερ πιο κοντά στη θάλασσα. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την φόρτωση του σκάφους στο τρέιλερ.

Get it on Google Play Download on the App Store