Ποια είναι η πιο αξιόπιστη ιαπωνική μάρκα;

Αν για ένα πράγμα φημίζονται οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων, αυτό είναι για την αξιοπιστία με την οποία προικίζουν τα αυτοκίνητά τους. Ποια είναι όμως η πιο αξιόπιστη ιαπωνική μάρκα;

Δείτε ακόμη: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Την απάντηση αυτή έρχεται να μας δώσει η έρευνα του Consumer Reports, η οποία αφορά στην αγορά των Η.Π.Α. η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τις ιαπωνικές μάρκες. Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω έρευνα η Lexus είναι η ιαπωνική μάρκα με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία. Το premium δημιούργημα της Toyota προηγείται στη σχετική έρευνα για έκτη συνεχή χρονιά, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τη μητρική Toyota.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές υπήρξαν κάποια προβλήματα αξιοπιστίας στα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, παρόλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να την ρίξουν από τη δεύτερη θέση. Τρίτη πιο αξιόπιστη μάρκα είναι η Mazda με το MX-5 να είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Διαβάστε επίσης: Η μάρκα με τα περισσότερα Made In Japan μοντέλα στην Ευρώπη

Στην τέταρτη θέση της σχετικής έρευνας βρίσκουμε τη Subaru, η οποία φαίνεται να διόρθωσε τα κακώς κείμενα που την ταλαιπώρησαν στο παρελθόν και ανέβηκε έτσι θέση, χάρη και στο αισθητά βελτιωμένο Impreza.

Get it on Google Play Download on the App Store